Komentara: 1
Pregleda: 6285

Krivična prijava protiv Ilije Marovića

11.01.2011. u 00:30h
Izvor: RTV Yueco
Krivična prijava protiv Ilije Marovića

Potpredsednik GO DSS-a i prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu Aleksandar Grubor podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika GO SNS-a Ilije Marovića, kao i N.N. lica zbog neistinitog saopštenja u kom je navedeno da su od strane Tužilaštva i MUP-a Subotica, protiv 106 master-a, ekonomskog fakulteta u Subotici, podnešene krivične prijave u vezi sa navodno bespravnim korišćenjem usluga studentskog centra u Subotici.

Prema rečima Grubora oni nisu davali nikakva saopštenja studentima prema kojima bi na nezakonit način ostvarili pravo koje im po statusu studiranja nije sledovalo. Osim toga nedopustivo je komentarisati sudske postupake koji su u toku i na taj način vršiti pritisak na odluku suda, što je označeno i članom 336. A krivičnog zakonika.

U članu se navodi da se lice koje prekrši ovaj zakon kažnjava zatvorskom kaznom od 6 meseci, kao i novčanom kaznom. Grubor je takođe napomenuo da je prema zakonu zabranjeno političkim strankama da putem saopštenja, mimo suda, utvrđuju krivičnu odgovornost svojih političkih protivnika, i da je zabranjeno uvođenje politike na Fakultete.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6285
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.