Komentara: 0
Pregleda: 7407

Krijumčarili novčiće, zlato i staro oružje

28.05.2012. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš uspeli da spreče dva pokušaja krijumčarenja antikvitetnih zbirki novca, markica i oružja čija će vrednost biti poznata tek nakon ekspertize. Kolekcija od preko 22.000 predmeta među kojima su novčići, markice, papirne novčanice i 87 grama zlata u nakitu, otkrivena je na ulazu u Srbiju u automobilu marke ''Kia sportage''. Vozilom je upravljao 46- godišnji holandski državljanin turskog porekla koji je putovao sam iz Holandije u Tursku.
Krijumčarili novčiće, zlato i staro oružje

Iako je tvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, detaljnom kontrolom, izvršenom u saradnji sa graničnom policijom, u prtljažniku su otkrivene uredno zapakovane kutije ispod prtljaga. U njima je pronađeno: 16.400 novčića iz raznih perioda, 4.466 markice, 87 grama zlata u nakitu, 1329 papirnih novčanica i 1 zlatnik u obliku kovanice od 2 evra.Na istom graničnom prelazu carinici su u saradnji sa graničnom policijom sprečili dvoje slovačkih državljana da iz Republike Srbije prokrijumčare staro oružje.

Luk, dva metalna mača, jedanaest strela ručne izrade, tri metalne sablje i štavljena koža otkriveni su u prtljažniku automobila slovačkih registarskih oznaka među ličnim stvarima putnika.

U oba slučaja pokrenut je prekršajni postupak protiv vozača, dok će zbog specifičnosti zadržanih predmeta, njihov kulturno - istorijski značaj i vrednost biti sa sigurnošću utvrđeni nakon veštačenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7407
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.