Komentara: 1
Pregleda: 2861

Kreativne radionice Dečjeg pozorišta

26.06.2013. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Dečje pozorište Subotica ponudilo je svojoj publici na kraju ove pozorišne sezone mogućnost da učestvuje u radu kreativnih radionica Pozorišta koje su ove godine prvi put pokrenute. Od ponedeljka do srede mališani imaju priliku da se kroz kreativno-edukativne radionice upoznaju sa različitim tehnikama izrade raznih predmeta uz korišćenje materijala koji je preostao od predstava. Radionice su namenjene deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Zbog velikog interesovanja dece i roditelja, u Dečjem pozorištu najavljuju nove radionice od septembra.
Kreativne radionice Dečjeg pozorišta

Mališani uzrasta od 3 do 14 godina danas su izrađivali maske od kartona i novina u okviru kreativne radionice Dečjeg pozorišta. Za ukrašavanje maski koristili su perlice, perje i druge materijale preostale od predstava. Mališani sa kojima smo razgovarali dobro su se zabavila praveći maske i družeći se sa drugom decom.

Dečje pozorište ove godine, pred sam kraj sezone pokrenulo je ciklus od 3 krearivne radionice kako bi pružili mogućnost mališanima da se na zabavan i maštovit način upoznaju sa različitim tehnikama izrade maski, lutaka i raznih predmeta. Materijal koji se koristi u radionicama obezbeđuje pozorište, a preostao je od predstava. Učešće u radionici se plaća 100 dinara. Radionice su namenjene deci uzrasta od 3-14 godina, a u jednoj radionici može da učestvuje oko 15 mališana. Radionice vode kostimograf i glumci Dečjeg pozorišta.

Prvi ciklus kreativnih radionica Dečjeg pozorišta završava se sutra. Poslednja radionica u nizu daće priliku deci da se upoznaju sa dekupaž tehnikom, odnosno ukrašavanjem predmeta salvetama. Sve radionice održavaju se u prostorijama Dečjeg pozorišta od 10 časova. Iz Pozorišta najavljuju da će zbog velikog interesovanja tokom naredne pozorišne sezone redovno organizovati ovakve sadržaje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2861
Povezane teme

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.