Komentara: 3
Pregleda: 2620

Kraljevski gudači Svetog Đorđa u Gradskoj većnici

21.06.2013. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće održan koncert kamernog orkestra Kraljevski gudači Svetog Đorđa. Reč je o jednom od najboljih gudačkih ansambala u Evropi, koji broji 15 članova. Sa ovim ansamblom nastupio je i koncert-majstor Sreten Krstić, a organizator koncerta bilo je Gradsko veće za kulturu.
Kraljevski gudači Svetog Đorđa u Gradskoj većnici

Ovaj orkestar je poslednji put nastupio u Subotici pre 10 godina pri odlasku na turneju po Nemačkoj gde su održali 15 koncerata. I ovoga puta krenuli su na turneju, doduše sa nešto manje koncerata, ali u tri zemlje Austriju, Nemačku i Francusku. Direktor orkestra Nenad Nikolić istakao je da su želeli da naprave jednu generalnu probu turneje, pa su se u dogovoru sa članog Gradskog veća zaduženom za kulturu Milošem Nikolićem dogovorili da to bude u Subotici.

I pored vruće atmosfere, muzičari su uspeli da je još više zagreju svojom muzikom, predvođeni koncert majstorom Sretenom Krstićem. Organizator koncerta bio je Grad Subotica, odnosno Gradsko veće za kulturu.

Da Subotica ima publiku koju zanima klasična i kvalitetna muzika dokazano je i sinoć, kada se i pored zaista neprijatne toplote, kako napolju, tako i u Većnici okupio veliki broj Subotičana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2620
Povezane teme

velika većnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.