Komentara: 3
Pregleda: 6802

Kraj klizališne sezone označava i kraj treniranja na ledu

26.02.2016. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Gradsko klizalište zatvara se večeras za građanstvo, a od 1. marta otvaraju se Gradsko strelište i tereni u Prvomajskoj, saopšteno je danas iz JKP "Stadion".
Kraj klizališne sezone označava i kraj treniranja na ledu

Ledena podloga na Gradskom klizalištu postavljena je krajem novembra prošle godine, kada su se stvorili uslovi, a posle večerašnjeg poslednjeg termins za građanstvo (od 18 do 20 časova) uslediće pripreme za skidanje leda.

Gradsko strelište i tereni u Prvomajskoj otvoreni od 1. marta - Kako se smenjuju sezone tako se naizmenično i zatvaraju odnosno otvaraju sportski objekti specifičnih namena pa je tako JKP "Stadion" saopštio da od narednog utorka Gradsko strelište i Sportsko - rekreativni kompleks u Prvomajskoj ulici otvaraju svoja vrata za građanstvo.

Pored građana rekreativaca ledu na Gradskom klizalištu posebno se raduju klizači i hokejaši Spartaka kojima ovih par meseci leda mnogo znači kako bi u jeku sezone mogli da treniraju i osete led, ne bi se što bolje pripremili pred prestojeća takmičenja. Brojne ekipe mlađih kategorija i nešto starijih hokejaša tokom cele sezone sa uspehom se takmiče na turnirima u regionu i postižu odlične rezultate bez obzira što na svom terenu nemaju adekvatne uslove, a njihovi uspesi sigurno bi bili i veći kada bi se pripremali na pravoj podlozi i u prikladnim uslovima. Ista priča važi i za klizački sport.

Koliko će dugo opstati led na Stadionu malih sportova u Subotici uveliko zavisi od vremenskih prilika, baš kao i upotrebljivost te podloge u slučaju padavina, a problem bi mogao biti rešen zatvaranjem ovog kompleksa i stvaranjem uslova da se led ranije postavi i zadrži duže, zbog treniranja i održavanja turnira, ali i zbog rekreativaca koji ovaj relativno kratak period koriste za svoju razonodu.

Zatvaranje ovog sportskog objekta najavljivalo se od 2011. godine, od izbora do izbora, ali osim planova, skica i drugih prezentacija ne dešava se ništa. Poslednjih nekoliko godina ova tema uopšte nije ni u razmišljanjima gradske vlasti.

Festivalom hokeja na ledu Spartakovci se opraštaju od ledene podloge

Predstojećeg vikenda Hokej klub "Spartak" održaće sportsku manifestaciju "Festival hokeja na ledu" na kojoj će pored domaćina učestvovati ekipe "Hockey Without Borders" iz Montreala i "Siscia" iz Siska. Centralno dešavanje biće održano u subotu u vremenskom periodu od 17,30 do ponoći. Subotička publika, ljubitelji hokeja imaće oriliku da počevši od večeras gledaju duele mlađih hokejaša iz Kanade, Hrvatske i Subotice, dok će se u nedelju na ledu naći i devojčice. Ulaz je besplatan.

Raspored utakmica:

Petak

  • 20,30h Spartak - Team Montreal (U15)
  • 22,00h Spartak - Team Montreal (U18)

Subota

  • 17.30 - 18.30h U10 i U8  (igraju u dve krajnje trecine), igra se 4 na 4, biće 3 ekipe Spartaka + ekipa Siscia, svako sa svakim 1x18 minuta, izmene na svakih 60 sekundi.
  • 18.45 - 19.45h U12/U13 (igraju na ceo teren), postava na postavu, izmene na 90 sekundi (kombinovana ekipa sa igračima iz Subotice i Siska).
  • 20.00 - 21.30h U15 Spartak - Team Montreal
  • 21.45 - 23.45h U18 Spartak - Team Montreal

Nedelja

  • 8,30 - 10,00 Revijalna prijateljska utakmica ženskog hokeja: Spartak -  Siscia
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 6802

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

teren u prvomajskoj ulici

jkp stadion subotica

gradsko klizalište

gradsko strelište

klizališna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.