Komentara: 0
Pregleda: 1610

Kosta Gavras i Goran Marković dobitnici nagrade Aleksandar Lifka

07.06.2010. u 03:20h
<p>Prestižnu nagradu Aleksandar Lifka, koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, ove godine će dobiti francuski reditelj Konstantin Kosta Gavras i srpski reditelj Goran Marković.</p>
Kosta Gavras i Goran Marković dobitnici nagrade Aleksandar Lifka

Ovogodišnjim dobitnicima, nagrada će biti uručena tokom Festivala, na kom će Kosta Gavras i Goran Marković biti gosti.

Sedamnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 17. do 23. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

Festivalski program sačinjava devet filmskih selekcija: Takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi belgijski film, Novi mađarski film, Eco Dox, Dečji program, Omaž program za dobitnike nagrade Aleksandar Lifka i ERSTE Underground Spirit.

Najboljim filmovima u okviru glavnog Takmičarskog programa biće dodeljene nagrade -Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju i Specijalna nagrada žirija. Međunarodni žiri kritike dodeliće Tollerance Award za najbolji film iz programa Paralele i sudari, a selekcija Mladi duh Evrope nagrađuje evropskog filmskog stvaraoca nagradom ERSTE Underground Spirit.

Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1610
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.