Komentara: 4
Pregleda: 1889

Košarkaši Spartaka u četvrtak gostuju Partizanu

24.05.2017. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
U 11. kolu KSLS ekipa sa severa Bačke gostuje Partizanu. Subotičani će u Beograd otputovati rasterećeni, još uvek nekompletni, ali sa željom da se nadigravaju sa ekipom koja iz kola u kolo deluje sve sigurnije.
Košarkaši Spartaka u četvrtak gostuju Partizanu

Spartak nije uspeo da ponovi dobru igru protiv Borca u prvoj superligaškoj pobedi i da još jednom savlada Čačane, ovaj put na njegovom terenu. Nema pauze za superligaše, prvenstvo se nastavlja, a Spartak će drugi put zaredom gostovati, i to u četvrtak u Beogradu, ekipi Partizana.

U najavi meča 11. kola govorili su prvotimac Aleksa Kuridža i trener Aleksandar Jončevski.

Trener "golubova" svestan je da gostuje ekipi koja igra sve bolju košarku, tima koji je u poslednja dva susreta sa Zvezdom slavio, pa očekuje da će njegova ekipa odigrati rasterećno, ali i motivisano.

- Još jedna utakmica u gostima za redom gde se zamor i nedostatak igrača u rotaciji oseća sve više i više. Partizan je imao slabiji start na početku superlige ali je jedini tim koji je dva puta dobio Zvezdu čime su pokazali da se i te kako nisu predali kad je titula u pitanju. U ovoj utakmici jednostavno nemamo šta da izgubimo i igrači znaju da svako ko dobije šansu mora da je iskoristi na najbolji mogući način. - zaključio je Jonečevski

Mladi 21-godišnji bek, Aleksa Kuridža, očekuje tešku utakmicu, jasno je kao favorit, ali se ujedno i nada da će kao tim odgovoriti na Partizanove napade dobrom odbranom, a sa druge strane da će odigrati mirno u napadu.

- Očekuje nas jedna teška utakmica protiv Partizana, koji u poslednjih par kola igra sve bolje. Partizan je favorit, ali pokušaćemo da ih što više namučimo i da odigramo još bolju, agresivniju i energičniju utakmicu nego što smo odigrali u Subotici. Nadam se da će nam se priključiti i Miščević koji je propustio utakmicu u Čačku zbog zdravstvene situacije. - rekao je Kuridža

Trener crno-belih, Aleksandar Džikić, istakao je da kalkulacija kada je u pitanju energija u njegovoj ekipi, ne sme biti: 

- Namučili smo se protiv Spartaka na utakmici u Subotici, vratili iz značajnog minusa, ali se dosta potrošili. Sad smo u nesto drugačijem sastavu, ali se situacija generalno nije promenila - mi smo naravno, favoriti. S druge strane, bilo je utakmica u ovoj ligi koje su pokazale da ne možemo da igramo sa nekakvim kalkulisanjem kada je u pitanju energija. Oni se neće sami pobediti, nemaju nikakav pritisak i biće potpuno rasterećeni. - rekao je Džikić, a prenosi zvanični sajt KK "Partizan".

Meč između Partizana i Spartaka igra se u četvrtak od 19,30 časova u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu. Posle Parrtizana slede dueli sa FMP-om (kući), sa Megaleksom (na strani) i u poslednjem kolu sa Vršcem (kući).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1889

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.