Komentara: 23
Pregleda: 2705

Košarkaši Spartaka poraženi od Partizana (100:80)

26.05.2017. u 11:01h > 12:28
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su 10. poraz u Superligi, ovaj put od jednog od pretendenata na titulu šampiona Srbije, ekipe Partizana, rezultatom 100:80.
Košarkaši Spartaka poraženi od Partizana (100:80)

U beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" pred oko 500 gledalaca Partizan je bio ubedljiv protiv Spartaka, u meču u kojem je samo u poslednjoj četvrtini Spartak uspeo da ublaži razliku koja je u 36. minutu bila 30 poena (92:62).

U prvom meču odigranom u Subotici Partizan je posle preokreta i zaostatka od 17 poena slavio pa se očekivalo da Subotičani možda mogu da pruže veći otpor četi Aleksandra Džikića, međutim u Partizanu su u najvi meča isticali da ne žele da se ponovo dovode u takvu situaciju, što su i demonstrirali na terenu .

Domaći su od prvog minuta krenuli furiozno i već posle dvadeset minuta igre (53:34) stekli veliku prednost koju do samog kraja nisu ispuštali. Partizan je vodio čitavim tokom utakmice, koju je počeo serijom 7:0. Spartak je u jednom trenutku prišao na tri poena zaostatka, ali su crno-beli do kraja četvrtine stekli dvocifrenu prednost, 27:15. Crno-beli su posle toga lako održavali prednost, a pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Na ovom meču Spartak nije mogao da računa na povređene Laketu i Hristova. Osim Stefana Pota, koji je povređen već dve nedelje, za Partizan nije igrao ni kapiten Novica Veličković.

Partizan – Spartak 100:80 (27:15, 26:19, 29:22, 18:24)

Partizan: Ratkovica 7, Vrabac 5, Jovanović 4, Marinković 16, Tanasković 9, Majstorović 10, Birčević 10, Koprivica, Andrić 12, Hečer 7, Karahodžić, Luković 20.

Spartak: Matić 6, Jovišić 9, Prlja, Nikolić 2, Kesar 19, Tresač 19, Miščević, Jelenić 10, Lučić 2, Kuridža 5, Fekete 8.

Košarkaši Spartaka poraženi od Partizana (100:80)

ZA OSTRAŠĆENU IZJAVU KAZNA ZA TRESAČA - KK "Spartak" najoštrije osuđuje navijački ostrašćenu izjavu igrača Đorđa Tresača datu na konferenciji za štampu nakon sinoćnje utakmice protiv KK "Partizan".

Nesportsko ponašanje i vređanje protivnika nikako ne želi biti poruka našeg Kluba, niti zvanični stav. Đorđe Tresač je očigledno zaboravio da je igrač KK "Spartak", jer svojom nepromišljenom izjavom vređa svoje saigrače, navijače Spartaka i Klub, pa ćemo ovakvo ponašanje najoštrije kazniti.

Svim klubovima u SKLS želimo uspeh, a najboljem i osvojeno prvenstvo, navodi se u saopštenju KK "Spartak."

Najbolji u redovima Spartaka bio je Đorđe Tresač sa 19 poena, ali njegovu dobru partiju je možda zasenila njegova izjava posle meča, koja je podigla dosta prašine u medijima.

- Za crno-bele je ovo verovatno bio lakši trening. Nismo uspeli da ih, kao u Subotici, iznenadimo na startu, sada su oni krenuli znatno ozbiljnije. Želim Partizanu da osvoji titulu šampiona Srbije, svejedno da li protiv FMP-a 1 ili FMP-a 2. - rekao je Tresač i time prilično jasno istakao svoju privrženost crno-belima, ali tako što je na neki način omalovažio njihovog direktnog rivala.

Od ostalih istaknutih pojedinaca treba izdvojiti Kesara koji je završio utakmicu sa 16 poena (4 trojke) i 7 skokova. Od dvocifrenih u subotičkoj ekipi bio je još samo Jelenić sa 10 poena i 4 asistencije.

U narednom kolu u Suboticu, u nedelju, dolazi FMP koji predvodi trenerski tandem Alimpijević - Ljubotina. Biće ovo prilika da subotička publika pozdravi dvojac koji je odveo subotički tim u superligaško društvo, a danas sa velikim uspehom vodi FMP.

Vršac je u ovom kolu savladao Borac i došao do svoje druge pobede tako da je Spartak sada usamljen na dnu tabele sa samo jednom pobedom. Subotičani imaju ubedljivo najlošiju koš razliku koja iznosi minus 188, odnosno 764 postignuta i 952 primljena poena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 2705

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.