Komentara: 0
Pregleda: 2015

Košarkaši Spartaka punom parom u susret novoj sezoni

05.05.2015. u 10:25h
Izvor: Subotičke novine
Kvalitetna seniorska košarka ponovo „stanuje” u Subotici, a košarkaši Spartaka su proteklu sezonu u Prvoj ligi Srbije potvrdili da sever Bačke itekako voli košarku. Rezultat je solidan, jasno je da je mogao da bude i bolji, ali je naučena i velika škola.
Košarkaši Spartaka punom parom u susret novoj sezoni

Davno je Subotica bila na glavnoj košarkaškoj mapi Srbije, a da tako bude i dalje, u Spartaku se i u pauzi radi punom parom.

– Imali smo skoro tri nedelje slobodno nakon završetka sezone, da se igrači malo odmore, oporave i prikupe energiju, a potom smo počeli sa radom. Radi se na individualnoj tehnici i taktici uglavnom. Na raspolaganju su igrači koji su vezani ugovorom, ostali su pokazali volju da se vrate u Suboticu, međutim, trenutno još nismo u situaciji da ih vratimo. Tu su nam i neki povratnici, nekoliko juniora, imamo desetak do dvanaest igrača koji treniraju. Tu su svakako Prlja, Laketa, Matović, Nikolić i Sokolović, oni su pod ugovorom i čine kostur naše ekipe. Radimo, pa ćemo da vidimo kako se sve odvija – govori Predrag Borilović, trener Spartaka.

Ekipa Spartaka je bila pravi hit na početku sezone, ali je drugi deo pokazao i drugačiju sliku i sve prednosti i mane mlade i nedovoljno iskusne ekipe.

– Bila je to za nas veoma poučna sezona. Dosta smo inspirisani ušli u prvi deo prvenstva, i mislim da smo tada bili pravi. U pripremnom periodu smo pokazali da možemo da se nosimo sa ekipom Metalca, gde smo izgubili na jednu loptu, a potom smo silovito startovali. Međutim, u drugom delu bila je drugačija slika.  Pokazalo se naše neiskustvo i nedostatak samopouzdanja, možda malo i kolektivizma. Svako se nismo obrukali, pokazali smo da možemo da igramo sa svakom ekipom. Izvukli dosta pouka, videli kako se igra Prva liga, dosta je velika razlika od onoga što smo ranije igrali. Dok su se u Drugoj ligi greške još i ispravljale tokom meča, uz neku agresivniju i borbeniju igru, u Prvoj ligi toga nema. Iskusne ekipe su surovo kažnjavale svaki naš propust. Imali smo problema i u zimskom periodu, bilo je malo problema sa povredama, nismo se dobro adaptirali na raniji početak lige. Startovali sa dva gostovanja, nesretno izgubili, palo je samopouzdanje, vezali nekoliko poraza. Bilo je teško trgnuti se posle toga, iz neke „navike gubljenja mečeva”, ali smo uspeli na kraju da se vratimo u bolji ritam, mada je utisak je da smo mogli bolje. Naučili smo važne lekcije i po tim lekcijama se moramo spremati za narednu sezonu.

Košarkaši Spartaka će biti na okupu do početka jula, a potom sledi pauza do početka avgusta, kada i kreću pripreme za novu sezonu.  Do tada će se i znati sa kojim će timom Golubovi konkurisati rivalima u Prvoj ligi Srbije.

– Bilo je nekih ponuda da igramo i prijateljske utakmice, ali nam je u ovom momentu prioritet individualni rad. Ono gde bi trebalo da se pojača konkurencija je svakako pozicija plejmejkera.  Nama je falio jedan iskusni plej. Nismo pravovremeno reagovali kada je otišao Milisavljević, Sokolović se nametnuo kao prinudno rešenje, a mlađi igrači su pokazali potencijal. Uz iskusnog pleja i jednog igrača na unutrašnjoj poziciji bi to bilo još bolje. Tu su svakako Prlja, Laketa, Matović, Sokolović, vraća se sa pozajmice Danilović koji je bio jedan od najboljih igrača Druge lige.

Borilović je na kraju istakao ogromno zadovoljstvo što je subotička publika prepoznala sav trud koji je u Muškom košarkaškom klubu "Spartak" uložen protekle sezone.

– Publika nas je zaista lepo pratila ove sezone, bilo je dosta mečeva sa više od 1.000 gledalaca.  Uživanje je igrati utakmice pred tolikom brojem ljudi i to je podstrek za sve nas. Podsetilo me je to na neka stara vremena, kada su košarkaši bili hit u Subotici, kada se u Hali sportova bukvalno nije moglo naći slobodno mesto. Trudićemo se da igrama i da rezultatima i naredne sezone opravdamo poverenje sportske Subotice – istakao je Borilović na kraju.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2015
Povezane teme

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.