Komentara: 4
Pregleda: 4153
Foto

Košarkaši Spartaka preko Borca do prve pobede u Superligi

29.04.2017. u 19:04h > 02.04.2017. u 21:05h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su prvu pobedu u Superligi. Oko dve stotine gledalaca u Hali sportova pozdravilo je domaću ekipu i poželela sreću pred naredni duel, koji će "golubovi" takođe odigrati u Subotici, ali ovaj put protiv Partizana.
Košarkaši Spartaka preko Borca do prve pobede u Superligi

Ove dve ekipe u prvom delu sezone odigrale su dva kvalitetna meča, obe ekipe su zabeležile pobedu pred svojom publikom, ali Spartaku je njegova mnogo više značila jer su bili u pitanju bodovi koji su pomogli da se još više priđe Superligi i u boljem raspoloženju nastavi odbranu četvrtog mesta.

Meč su otvorili gosti pogotkom Milovanovića, u narednom napadu Jelenić je precizan za tri poena i prvo vođstvo Spartaka. Usledilo je nekoliko minuta u kojem se napadači nisu najbolje snašli pa tako na semaforu dugo je stajao rezultat 6:6. Prvom trojkom Jovišića Spartak ponovo preuzima prednost (9:8). N dva minuta do kraja u igru je ušao Kuridža koji ove sezone nije dobijao mnogo minuta, ali klupa Spartaka je bila prinuđena da maksimalno koristi raspoložive igrače s obzirom na dužinu klupe. Tridesetak sekundi pre kraja četvrtine Kuridža je upisao svoje prve poena na meču. Prva deonica završena je prednošću gostiju 11:12.

Spartak je drugu četvrtinu otvorio koševima Mišćevića i Nikolića za prednost 15:12, gosti iz Čačka su prekinuli ovu mini seriju, ali "golubovi" su uzvratili novom, ovaj put 8:0 za sad već opipljivih +9. Čvršća igra u odbrani i jednostavnost u napadu doneli su Spartaku neophodnu sigurnost. Bolja igra domaće ekipe u većem delu druge četvrtine nažalost nije imala kontinuitet do kraja poluvremena pa su tako gosti pri rezultaatu 27:16 napravili seriju 9:1 i primakli se na samo 3 poena (28:25).

U drugom poluvremenu prva dva minuta nije bilo koša na obe strane, a onda su se igrači raspucali i u naredna dva minuta nadoknadili sve propušteno. Taman kada je publika pomislila da su se strelci razbudili usletilo je novo zatišje. Minut i po pre kraja treće četvrtine Borac preuzima vođstvo (38:40), ali u sledećem napadu trojkom Tresača Spartak ponovo vodi.

Poslednju deonicu pri rezultatu 43:43 Borac otvara trojkom, vrlo brzo gosti su otišli na +6. Zahvaljujući čvršćoj odbrani, ali i preciznosti Tresača koji je za kratko vreme postigao 12 poena (dve trojke). Pet minuta pre kraja meča Spartak je imao +3. Nastavio je Tresač da pogađa van reketa, a odbrana Spartaka je bljesnula u punom sjaju. Svoj kvalitet u završnici pokazali su i Čačani, duel je otišao u uzbudljivu završnicu i pobednik se nije znao bukvalno do poslednjeg sudijskog zvižduka. U poslednjih 60 sekundi Spartak je odigrao bolje i zasluženo priveo meč kraju u svoju korist.

Spartak - Borac 75:68 (11:12, 19:15, 13:16, 32:25)

Spartak: Matić 5, Jovišić 7, Prlja, Nikolić 8 (5sk, 7as), Kesar 10 (11 sk), Tresač 24, Miščević 8, Jelenić 10, Lučić, Kuridža 2, Fekete 1.

Borac: Čarapić, Mitrović, Popović, Milovanović 3, Radonjić 16 (8 sk, 7 ul), A. Todorović 14 (9 sk), Radović, Mićić 4, Đoković, N. Todorović 18, Mišković, Marinović 13 (5 as).

Kao što smo ranije preneli, standardni prvotimac Spartaka, "artiljerac" Nikola Hristov je zbog loma prsta leve šake završio sezonu.

Na današnjem meču subotička publika imala je priliku da pozdravi velikog košarkaškog stručanjak, nekadašnjeg selektora Srbije i trenera poznatih evropskih ekipa Dušana Ivkovića. Na tribinama je bio i Stefan Ljubenković koji je bodrio svoje nekadašnje saigače.

U narednom kolu, 3. maja, u Suboticu dolazi Partizan.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4153

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.