Komentara: 2
Pregleda: 997

Košarka (Ž): Spartak umalo iznenadio ekipu Radivoja Koraća

30.11.2017. u 15:32h
Izvor: TV Subotica
Košarkašice Spartaka nisu uspele da načine podvig i savladaju nekadašnjeg državnog prvaka, ekipu Radivoj Koraća. Beograđanke su u prvom meču 9. kola Košarkaške lige Srbije za žene, zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj deonici, slavile u Subotici (75:66), ostavivši "golubice" na svega jednom trijumfu iz devet odigranih susreta.
Košarka (Ž): Spartak umalo iznenadio ekipu Radivoja Koraća

Prva četvrtina dobro je krenula po domaću ekipu  koja je na krilima Slađane Radulović i Morse Norel ubrzo stekla 14:3, a prednost su uspele da sačuvaju do prvog kratkog predaha 17:10.

Dobro su Spartakove košarkašice krenule i u drugoj četvrtini, povele su sa 24:14, ali su se razigrale Turuc i Ilić u ekipi Radivoj Koraća i ubrzo gošće stižu na 29:28. Spartak je imao odgovor i poenima Radulovićeve i Norel na desetominutni predah odlaze sa 35:31.

Već na startu trećeg perioda igre, gošće prvi put prelaze u vođstvo 38:44, ali do kraja četvrtine Spartak stiže da izjednači rezultat 50:50 pred ulazak u odlučujućih deset minuta igre.

Spartak u prvih pet minuta poslednje četvrtine ne uspeva da poentira, gošće to koriste i stiču prednost od sedam poena 50:57. Međutim još jedan trzaj domaćih iz sna, donosi preokret 64:62 na dva minuta do kraja susreta. Ipak iskustvo igračica Radivoj Koraća dolazi do izražaja u presudnim momentima, u kojim surovo kažnjavaju promašaje i izgubljene lopte domaćih košarkašica i bodove odnose za Beograd 66:75.

- Sigurno je da smo mogli možda malo koncetrisanije da uđemo u poslednje napade, ali smo zadovoljni energijom, zalaganjem i drugim elementima. Suprostavili smo se jednoj od jačoj ekipa u Srbiji. - izjavio je Zdenko Davčik, trener "golubica"

Od 66 ekipnih poena, ukupno 50 postigle su Norel i Radulović. Morse Norel sa 28 poena i 12 skokova i Slađana Radulović sa 22 poena i 11 osvojenih lopti nisu mogle same protiv viceprvaka države. Sa druge strane Inđić je imala 14 poena i 8 skokova, Vučković 12 uz 6 skokova, Nedeljkov je dodala 11 koliko i Vulović uz 9 skokova.

U narednom kolu košarkašice Spartaka gostuju u Nišu ekipi Studenta, koja je trenutno četvrtoplasirana na tabeli.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 997
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

ženska košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.