Komentara: 0
Pregleda: 1317

Košarka (Ž): Spartak poražen od Vrbasa (65:79)

17.10.2017. u 10:11h > 17:35
Izvor: Subotica.com
U poslednjem meču 2. kola Prve lige Srbije za žene Spartak je ugostio Vrbas Medelu, ali nije uspeo i da kolo zatvori drugom pobedom pošto su gošće iz Vrbasa pokazale kvalitet i zasluženo upisale pobedu - 65:79.
Košarka (Ž): Spartak poražen od Vrbasa (65:79)

Gošće su utakmicu otvorile serijom 14:2, za manje od 5 minuta igre, čime su nagovestile da će u ovom meču izostati neizvesnost, pogotovo onakva kakva je bila u prvom Spartakovom, u Kragujevcu. Kada se podvuče linija stiče se utisak da je "golubicama" falila još jedna raspoložena igračica da bi meč bio izbalansiran, ali nažalost do toga nije došlo.

Prva deonica je protekla u znatno boljoj igri gošći, vrlo lako su stigle do dvocifrene prednosti, a "plavo-bele" su to pokušale da ublažile pred kraj prve četvrtine (12:16) ali protivnik je taj nalet odbio i na na kraju prve četvrtine imale su +9. U sličnom ritmu nastavile su Vrbaščanke i u drugoj deonici, a najveću prednost su imale +16 (16:32) u trinaestom minutu meča.

Drugo poluvreme nije ništa značajnije promenilo, gošće su sa kapitalom od +12 nastavile da igraju svoju igru, da koriste brojne Spartakove greške i izgubljene lopte, kako bi mirno privele meč kraju. U poslednjoj deonici pale su malo i odbrane, Spartak se u završnim minutama nešto bolje snašao i ublažio poraz.

Najefikasnija u redovima domaćih bila je ponovo Radulović sa 20 poena i po četiri skoka i asistencije. Kod gošći Erak i Dušanić postigle su po 20 poena, jedna je bila odlična za tri poena (5/), dok je druga bila vrlo sigurna iz reketa (9/9)

Spartak - Vrbas Medela 65:79 (12:21, 17:20, 14:18, 22:20)

Spartak: Radulović 20 (4sk, 4as), Todorović 7 (2sk), Vukov, Aleksić 2 (3sk, 1as), Krstajić 3 (1sk, 1as), Draženović, Zlajić 10 (3sk), Ivić (2sk), Cvijetić, Kujundžić 10 (2sk, 2as), Petković 13 (8sk)

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi, Slađana Radulović, složila se sa činjenicom da je bolji protivnik zasluženo pobedio, ali i istakla da njihovi problemi sa sastavljanjem ekipe dolaze do izražaja na ovakvim mečevima.

- Imale smo dobar pristup, borili smo se, pokušale smo da ih slomimo par puta ali nismo uspele, jer jednostavno, mi imamo svega pet igračica svakodnevno na treningu i jako nam je teško da organizujemo bilo kakav trening prvo, a kamoli da se na utakmici suprostavimo kvalitetnoj ekipi. Vrbas je jaka ekipa, zajedno treniraju i nama je zaista bilo teško tokom ove utakmice ali se nadam da ćemo dobrim treningom i kompletiranjem ekipe na treningu imati bolja izdanja protiv kvalitetnih ekipa. rekla je Slađana Radulović u izjavi za TV Suboticu

U narednom kolu Spartak putuje u Bor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1317
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

ženska košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.