Komentara: 1
Pregleda: 1590
Foto

Košarka: Spartak ubedljiv protiv Napretka (81:59)

24.01.2022. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Završen je regularni deo prvenstva u Drugoj ligu, a Spartak je osvojio prvo mesto u B grupi i ima velike izglede da se u doigravanju domogne Prve lige - KLS. U poslednjem kolu pred plejof Spartak je očekivano savladao Napredak rezultatom 81-59.
Košarka: Spartak ubedljiv protiv Napretka (81:59)

Subotičani su u najboljem maniru, pred svojom publikom, ubedljivim rezultatom savladali Napredak iz Kruševca. Istini za volju, tom epilog doprineo je desetkovani sastav gostiju, nedovoljnog kvaliteta da učini nešto potiv nesumnjivo kvalitetnijeg Spartaka.

Nakon prvih 20 minuta delovalo je da će gosti doživeti pravi borodolom, međutim u nastvaku srčani Kruševljani su pokazali zavidnu borbenost, iako su čitav meč odigrali samo šest igrača, od ukupno sedam koliko je doputovalo u Suboticu. Prvo poluvreme Spartak je rešio u svoju korist rezultataom 49-19, ali u nastavku već opisano - bez takmičarskog izazova domaći su izgubili motiv, a gosti su to kvalitetno iskoristili da meč izgube sa "samo" 22 poena razlike.

Košarka: Spartak ubedljiv protiv Napretka (81:59)Spartak Office shoes – Napredak Junior 81:59 (28:10, 21:9, 14:23, 18:17)

Spartak: Stojanović 9, Jugović 10, Dodić 5, Prlja 4, Sokolović 7, Dmitrović 8, Kojić 4, Simjanovski 2, V. Gazibegović 8, Danilović 5, Barna 19.

Napredak Junior: Trtović 7, Radulović 9, Spasojević 19, Šević 20, Vučetić 4, Mihajlović, Marković.

Strateg "golubova" imao je na raspolaganju 11 igrača, a shodno okolnostima lepo je rasporedio minute, pa je tako i Kojić iz kadetskog pogona igrao čak četvrtinu i po, a kao ubedljivo najmlađi igrač susreta ostavio solidan utisak.

- U ovom meču bili smo favorit i to smo opravdali, mnogo važnija nam je bila ona prethodna utakmica u Pirotu koju smo dobili. Cilj nam je bio da nam se niko ne povredi, ali sa Dodićem ne znam kakva je situacija (izašao u trećoj četvrtini zbog povrede kuka). Odigrali smo odbru, dao sam šansu svim igračima sa klupe, Kojić je odigrao dobro. Koš razlika nam je bila u drugom planu - rekao Srećko Sekulović po završetku susreta. - Sada nam kreće onaj najbitniji deo, plejof. Prvi smo u našoj grupi, sada nas očekuje prava borba za ulazak u KLS. Sledi pauza od dve nedelje a u tom periodu pokušaćemo da se što bolje spremimo za finiš sezone.

Košarka: Spartak ubedljiv protiv Napretka (81:59)

SLEDI PLEJOF

Ove sezone je liga specifična jer su drugoligaši podeljeni u dve grupe. Igra se četrnaest kola, prve četiri ekipe iz obe grupe idu u plejof, prenose se bodovi ali samo sa ekipama koje su iz Spartakove grupe ušle u plejof. Sa tim ekipama više ne igramo, za plasman se borimo sa četiri ekipe iz druge grupe. Na kraju, prve dve ekipe idu u viši rang takmičenja, Prvu ligu

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior Košarka: Spartak - Napredak Junior
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1590
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.