Komentara: 4
Pregleda: 3154
Foto

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

22.10.2017. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Izabranici Nenada Čanka zabeležili su i drugu prvenstvenu pobedu i sa maksimalnim učinkom odlaze u Kraljevo na duel sa Slogom. Sinoć je Spartak bio bolji od Zlatibora i zasluženo slavio rezultatom 91:80.
Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Premijera na klupi Spartaka pred domaćom publikom ostaće u lepom sećanju novom šefu struke "golubova", Nenadu Čanku, pre svega zbog rezultata koji je njegov tim ostvario, ali i lepe podrške sa tribina subotičke Hale sportova.

Ljubitelji košarke u Subotici imali su prilike da pogledaju jedan čvrst duel dve ekipe koje gaje pre svega napadačku košarku, pa je tako za 40 minuta viđeno pregršt atraktivnih poteza, akcija koje su izmamile aplauze publike koja se zaželela košarke i koja će, nadamo se, iz meča u meč dolaziti u što većem broju jer momci koji brane boje Spartaka svojim dosadašnjim pristupom, svojom borbenošću i motivisanošću, to svakako zaslužuju.

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Ovaj meč nisu odlikovale jake odbrane, što govori i sam rezultat, ali igralo se brzo, akcije su bile tečne i moglo bi se reći da takav tip košarke mnogi doživljavaju atraktivnijom, od one gde se nivo agresije svodi na česte prekršaje i seckanje igre, što svakako usporava. Naravno da se Spartak, kao i bilo koji drugi tim, mora prilagoditi svakom protivniku, ma koliko god insistirali na onoj floskuli "važno je da igramo svoju igru", pa je tako i Zlatibor, novajlija u ovom rangu takmičenja, svojim stilom i nametnuo.

"Golubovi" su imali sasvim solidno šutersko veče, ubacili su čak 10 trojki, odnosno trećinu svojih poena, ali dobro je išao i šut iz reketa, prodori, polaganja.

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Prvu deonicu dobili su gosti sa tri poena razlike, ali uzvratio je Spartak još žešće u drugoj, da bi na poluvreme otišli sa prednošću od devet poena (47:38). U prvoj polovini treće deonice Spartak se mučio sa realizacijom, a to su gosti uspeli da iskoriste i smanje zaostatak na -6 pred ulazak u poslednjih 10 minuta meča. Ponovo su pale odbrane, ustvari prednost je dobio napad i još jednom smo videli efikasnu četvrtinu i kojoj se Spartak bolje snašao (maksimalnih +13), iako su se gosti borili do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Domaća ekipa na ovom meču bila je lišena pomoći prvog centra Lakete, koji je veče pre zaradio lakšu povredu skočnog zgloba, zbog koje će verovatno propustiti i naredni meč protiv Sloge u Kraljevu.

Spartak – Zlatibor 91:80 (19:22, 28:16, 16:19, 28:23)

Spartak: Hristov 27, Gazibegović, Nikolić 20, Pejić 6, Lučić 9, Tanasković 15, Kojović 6, Miščević 2, Sladoje 6, Barna.

Zlatibor: Tmušić, Veličković 19, Stanojević, Vučičević 8, Vulić 10, Smolović, Čorbić, Riznić, Rutović, Gudžić 13, Marojević 13, Papić 17.

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Mladi 20-godišnji krilni centar Spartaka, Nikola Tanasković, zadovoljan je pobedom i pristupom svojih saigrača na meču, ali je i svestan da neke greške moraju da poprave.

- Igrali smo borbeno, ispoštovali većinu dogovora iz svlačionice, i pobedili. Spremaćemo se dalje i popraviti neke greške koje smo pravili na ovom meču da bi na sledećem izgledali još bolje - kratko je ocenio meč Tanasković.

Šef struke Spartaka, Nenad Čanak, pohvalio je borbenost svoje ekipe i veliku želju da se pred domaćom publikom pokažu u pravom svetlu. Iako bez pomoći Lakete Spartak je uspeo da neutrališe unutrašnju igru protivnika i čak dođe do velikog broja skokova, pogotovo u napadu.

- Bitna pobeda je iza nas, savladali smo ekipu koja ima respektabilan individualni kvalitet i dominantnog centra Marojevića, mi smo imali peh da smo veče pre izgubili prvog centra Laketu, međutim borbenošću smo uspeli da neutrališemo tu njihovu unutrašnju igru. U trenutcima kada nije išlo u napadu mnogo nam je pomogao taj skok u napadu. - rekao je Čanak - Sezona je duga, predstoji nam još mnogo mečeva, naša liga se igra za prvih osam, tako da nije mnogo ni bitno da li je neko prvi ili osmi, a mi ćemo se truditi da ostvarimo što bolji plasman i da uđemo među tih osam ekipa.

Košarka: Spartak siguran protiv Zlatibora (91:80)

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor Košarka: Spartak - Zlatibor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3154
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.