Komentara: 12
Pregleda: 2194

Košarka: Spartak se zahvalio dvojici standardnih prvotimaca

15.03.2018. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
Košarkaški klub "Spartak" do kraja sezone odigraće još četiri meča. Prvi naredni je gostovanje Dinamiku u Beogradu, u subotu od 18 časova. Klub se zahvalio Pejiću i Šajinu.
Košarka: Spartak se zahvalio dvojici standardnih prvotimaca

S obzirom da je sada već izvesno da neće biti ništa od Superlige, u KK "Spartak" se polako sumira sezona i pravi planovi za narednu. Teška finansijska situacija pratila je klub čitave sezone, prijavljeni nasleđeni dugovi i posledično nemogućnost dovođenja kvalitetnih igrača, nisu mogli ni da donesu zapaženije rezultate.

Kako bi što više ublažila ionako teška finansijska situacija klub je odlučio da se zahvali Dejanu Pejiću i Stefanu Šajinu, te će će u preostalih par kola pružiti više minuta mlađim igračima na koje računa u narednoj sezoni.

- Poraz u prethodnoj utakmici od Radničkog izazvao je neku vrstu nestabilnosti kod nas u ekipi, logično je bilo da preduzmemo neke korake s obzirom da su šanse za učešće u Superligi svedene na minimum. - rekao je Dragoljub Vidačić, šef struke Spartaka - Uprava kluba, u dogovoru samnom kao trenerom, odlučila je da raskinemo saradnju sa Pejićem i Šajinom i da se malo veća pažnja posveti igračima koji bi u narednoj sezoni trebali da igraju važniju ulogu u igri Spartaka.

Spartaku je do kraja sezone ostalo da odigra još četiri meča, posle Dinamika dočekuje Metalac i Vojvodinu, a za kraj gostuje Borcu. Najavljujući gostovanje u Beogradu, šef struke Spartaka rekao je da poštuje kvalitet i ambicije Dinamika, ali da njegova ekipa, iako rasterećena rezultatskog imperativa, ne ide u meč sa belom zastavom.

- Dinamik je ekipa koja je po imenima i ambicijama koje je imao na početku izuzetno snažna ekipa, međutim iz nekog razloga čini se da u poslednje vreme ne pružaju partije koje su nivou kako mogu, ali to je tim koji je svakako među tri najbolje ekipe u ovoj ligi i da je samo pitanje trenutka da počnu dobro da igraju. Mi ćemo se potruditi da to ne bude baš protiv nas, tako što ćemo dati svoj maksimum u okolnostima u kojima se nalazimo. - ističe šef struke Spartaka

Prvotimac Spartaka, Lazar Kojić, poštuje protivnika, ali vidi i šansu za svoj tim.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ABA2-ligaša, protiv talentovane ekipe, ali ako budemo sproveli u delo ono što dogovorimo pred ovaj meč mislim da bi mogli da učinimo meč krajnje neizvesnim. - rekao je Kojić

Kako je danas najavljeno, postoji dosta dobra šansa da se u ovu subotu na parket vrati Hristov, posle skoro tri meseca odsustva zbog povrede, ali o tome će se pouzdanije znati u petak posle treninga.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 2194
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.