Komentara: 23
Pregleda: 7692
Foto

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

01.10.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Nova uprava Muškog košarkaškog kluba "Spartak" izašla je pred javnost, transparentno i odgovorno, sa jasnim planom za sadašnjost i budućnost. Kažu, ovo je novi Spartak, žele da ga u dogledno vreme učine onakvim kakvim ga pamte ljubitelji košarke u Srbiji, u njegovim najboljim danima, da Spartak bude klub jedinstva i jasnih ciljeva, a ne podela i misterije kako je to nažalost bilo poslednjih nekoliko godina.
Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

Subotička seniorska košarka ponovo ima drugoligaša, ali pre svega klub koji stremi ka staroj slavi, iz '90 godina, slavnih dana kada je subotička košarka bila u punoj snazi, kada je Klub žario i palio, bio takmac najzvučnijim klubovima na ovim prostorima.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije nova uprava predstavila je novo rukovodstvo, stručni i igrački tim, predočila planove za predstojeću sezonu, ali i izrazila težnje, ili da kažemo ambicije gde se Spartak vidi u godinama pred nama. To već neko vreme nije imao ko da kaže.

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

Posledica spajanja MKK "Spartak", OKK "Spartak" je novi klub KK "Spartak Office shoes". Nakon što je formiran Upravni odbor, koji čine predsednik Slobodan Jaramazović i članovi Darko Papac i dr Mihajlo Vidanović, došli su na red skidanje finansijskog tereta i ujedinjenje svih koji vole Spartak, i koji su deo njegove sportske istorije, na ovaj ili onaj način.

- Novi klub oformljen je 20. novembra 2020. godine i danas nastupa pod imenom "Spartak Office shoes". Uprava kluba izabrana je u februaru ove godine i samim time preuzela na sebe odgovornost za vođenje kluba i rezultate - rekao je Darko Papac. - Prioritet je bio da se izvučemo iz višegodišnje finansijske blokade, da izmirimo obaveze koje je klub nagomilao proteklih godina, da uradimo vansudska poravnanja sa svima koji su Klub tužili i danas možemo da kažemo da poslujemo bez ikakvih opterećenja. Naredna aktivnost nam je bila da ujedinimo subotičku košarkašku scenu i da zajedničkim snagama krenemo da vraćamo Spartak na košarkašku mapu Srbije.

NEKAD BILO, DANAS SE PRIPOVEDA - Nakon što je ušao u finansijske problem i nije bio u mogućnosti da ispunjava obaveze ni prema igračima ni prema Savezu, MKK "Spartak" je 2019. godine kažnjen izbacivanjem u najniži rang takmičenja - Regionalna liga Srbije. U aprilu tekuće godine Klub je sezonu završio na 5. mestu.

Papac je jasno istakao ambicije Kluba, a što se tiče seniorskog pogona one su što brži povratak u Prvu ligu Srbije, da OKK ostane razvojni pogon gde će dečaci i devojčice svih uzrasta nastaviti besplatno da treniraju.

Po završetku sezone MKK "Spartak" usledilo je formiranje tima, imenovan je novi trener - Filip Socek, a uz saglasnost Košarkaškog saveza Srbije napravljena je fuzija sa KK "Fair play" iz Niša, učesnika Druge lige, čime je KK "Spartak Office shoes" stekao priliku da ubrza povratak u viši rang i od ove sezone, koja počinje za nekoliko dana, biće ponovo drugoligaš.

TIM ZA SEZONU 2021/22 - Za KK "Spartak Office shoes" u prestojećoj sezoni nastupaće: Predrag Prlja (kapiten, centar, 1992. godište), Aleksa Stojanović (bek, 1996), Saša Gazibegović (krilni centar, 1999), Stojan Dodić (krilni, 1998), Aleksandar Sokolović (plejmejker 1993), Miloš Stojanović (krilni centar, 1994), Stefan Bijelić (bek, 1995), Vuk Dmitrović (krilo, 2001), Nikola Mirčić (centar, 2003), Dušan Simjanoski (krilo, 2001), Vanja Gazibegović (centar, 1999), Nemanja Jovandić (plejmejker, 2001), Živojin Aleksandar Danilović (krilo, 1993), Filip Barna (bek, 1999)

Što se tiče ekipe koja je pažljivo selektirana, formirana i u većoj meri uigrana, tu su neka dobro poznata lica, momci koji su se već dokazali u subotičkom klubu, ali i igrama u nekim drugim timovima u Srbiji. Ono što karakteriše ovu ekipu je da ju u najvećoj meri čine momci iz Subotice, ili koji su svoje prve ozbiljnije korake napravili u subotičkom klubu.

Posle dve decenije igrači su imali prave pripreme, koje se nisu svele na trčanje u Dudovoj šumi, boravak u teretani i rad u hali. U klubu ističu da kvalitetne pripreme treba da se podrazumevaju, a ne da budu luksuz.

- Imali smo naporne dvonedeljne pripreme koje smo obavili na Igmanu, planini nedaleko od Sarajeva. Bila je to prilika da uz dobar rad na tehnici, taktici i fizičkoj spremi igrači izgrade timski duh i bolje se upoznaju - kaže Papac. - Imali smo i nekoliko pripremnih utakmica, pretežno na teritoriji Vojvodine, ali i na turniru u Hrvatskoj, koji smo i osvojili.

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

Koliko novo rukovodstvo nastupa ozbiljno, kakav ugledan klub žele da naprave i van košarkaškog parketa, govori i moderan i izuzetno informativan sajt kluba, prisustvo praktično na svim popularnim društvenim mrežama, ali i moderan prostor u centru grada koji će biti baza za pripreme utakmica i dalju koordinaciju trenera u realizaciji programskih aktivnosti.

MLAĐE KATEGORIJE BUDUĆNOST SUBOTIČKE KOŠARKE

Rad sa mlađim kategorijama ostaje pod patronatom OKK sekcije, Jovana Sirovine i 16 trenera koji rade sa više od 550 dece.

- Ideja nam je talentovana deca besplatno treniraju, da imaju besplatnu takmičarsku opremu i da se takmiče u svojim uzrasnim ligama. Plan nam je da kroz animiranje dece putem raznih vidova promocije košarke u dogledno vreme u trenažnom procesu imamo i preko hiljadu dečaka i devojčica - dodaje Papac. - Želja nam je da omasovimo školu košarke i da deca uz stručan rad mogu da napreduju, a da ćemo kroz taj radi i prepoznati talente koje ćemo dalje usmeriti.

Više o radu sa mlađim kategorijama i njihovim takmičenjima posvetićemo u zasebnom tekstu, koji ćemo objaviti narednih dana.

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

TAKMIČENJE U DRUGOJ LIGI POČINJE 2. OKTOBRA

KK "Spartak Office shoes" prvi meč igra pred svojom publikom, u subotu od 17 časova. Protivnik je ekipa iz Smederevske Palanke. Kako će izgledati sistem takmičenja kratko je predstavio šef stuke, Filip Socek.

- Ove sezone je liga specifična jer smo (drugoligaši) podeljeni u dve grupe. Igra se četrnaest kola, prve četiri ekipe iz obe grupe idu u plejof, prenose se bodovi ali samo sa ekipama koje su iz naše grupe ušle u plejof. Sa tim ekipama više ne igramo, za plasman se borimo sa četiri ekipe iz druge grupe. Na kraju, prve dve ekipe idu u viši rang takmičenja, Prvu ligu - objasnio je Socek. - U subotu igramo prvi meč, a on je uvek najteži. Ekipa Smederevske Palanke je iskusna, ali znamo šta nam je činiti da bi ostvarili ono što želimo.

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

Sa puno optimizma Socek je najavio bespoštednu borbu i dodao da u Klubu veruju da će Spartak već u narednoj sezoni povratiti prvoligaški status.

- Budemo li nastavili sa igrama kakve smo prikazali u pripremnom periodu mislim da će ishodi mečeva, kako kući kako i na strani, isključivo zavisiti od nas. Na nama je da budemo fokusirani, da maksimalno uđemo u svaki duel i da na svakom susretu idemo na pobedu - kratko je dodao kapiten Predrag Prlja.

"Novom" seniorskom Spartaku raduje se i Jovan Sirovina, jedan od legendi Spartaka koji je veći deo igračke karijere posvetio ovom klubu a potom podizao generacije mladih igrača kroz OKK.

Košarka: Spartak sa novim rukovodstvom želi povratak u košarkašku elitu, pravi se tim za ozbiljna dela

- Kao čovek koji je skoro ceo svoj život podredio košarci, kao igrač i kao trener, moram da kažem da jedva čekam da se vratim u Halu, posle tri godine kako nisam pogledao niti jedan meč. Uželeli smo se dobre košarke, jedva čekam subotu i da sa tribina bodrim Prlju i saigrače. Nadam se da će i publika prepoznati ovu novu energiju i da će iz meča u meč dolaziti u sve većem broju - rekao je Sirovina. - Drago mi je da je stručni štab postavio visoke ciljeve, iskreno se nadam da će ih i ostvariti. Navijaćemo iz sveg srca.

Premijera "novog" Spartaka biće sutra (subota) od 17 časova, pred domaćom publikom. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i mera, iz Kluba napominju da će kapacitet Hale sportova biti smanjen na 600 gledalaca. Ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" Promocija Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 7692
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.