Komentara: 6
Pregleda: 1764

Košarka: Spartak poražen od Vršca (79:90)

25.11.2017. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
U prvom meču 8. kola KLS u Subotici su se sastali Spartak i Vršac. Posle 40 minuta dinamične igre i bespoštedne borbe Spartak je morao da prizna poraz i čestita Vršcu na kvalitetnijem izdanju i zasluženoj pobedi.
Košarka: Spartak poražen od Vršca (79:90)

Duel dva mlada košarkaška stručnjaka, dva nekadašnja saigrača Spartaka iz zlatne generacije pre dve decenije, Nenada Čanka i Vladimira Đokića, pripao je nešto iskusnijem, Đokiću, treneru Vršca.

Gosti su od prvog minuta krenuli agresivno u odbrani, pritiskali su čak i u Spartakovoj polovini. Kapiten Nikolić susret je otvorio sa dve izgubljene lopte, imao više nerealizovanih otvorenih šuteva, ali kapiten nije odustajao.

Posle početnog pritiska gostiju Spartak je uspostavio balans, ali i dalje realizacija u napadu bila je loša. Tanaskovićeve dve blokade u dva vezana napada Vrščana podigle su ekipu u odbrambenom smislu, tu se pridodao i skok u napadu, posle dosta neuspešnih šuterskih pokušaja u toj fazi meča. Spartak je nakon nekoliko dobrih minuta poveo u poslednjem minutu prve deonice (14:13), ali Vršac je brzo uzvratio serijom 5:0, što je opasno razljutilo stratega "golubova", Nenada Čanka, zbog čega je i zatražio tajmaut. Subotičani su imali poslednji napad ali ponovo je izostala realizacija.

Svoju prvu realizaciju šuta za tri poena Spartak je imao iz desetog pokušaja. U dva napada Peić je vezao dve trojke, čime su Subotičani prišli na -1. Agresivnost Vrščana i zonski presing na prenosu lopte u više navrata su prisilili Spartak na greške, a gosti su, za razliku od Spartaka, većinom koristili svoje prilike u napadu. Na četiri minuta do kraja prvog poluvremena Vršac je otišao na +8 (24:32), ali domaći su serijom 6:0 uzvratili i ponovo uveli meč u rezultatski egal. Dve vezane trojke Hristova, zatim i osvojena lopta, podigli su energiju Spartaka, međutim falilo je više raspoloženijih igrača iz domaćeg sastava da bi se u kontinuitetu moglo parirati kvalitetnim gostima. Tridesetak sekundi pre kraja prvih 20 minuta meča Spartak je imao -4 (37:41), Vršac je imao slobodna bacanja, Ostojić je bio polovičan, ali drugi pokušaj Subotičani su loše zagradili, omogućili Vršcu priliku iz drugog napada, ali dobrom odbranom "golubova" gosti to ne koriste, međutim koriste izgubljenu loptu Spartaka na 5 sekundi do kraja da trojkom na dužu pauzu odu sa +7, što je ponovo razljutilo šefa struke domaćih.

Koliko su se obe ekipe u prvoj četvrtini mučile sa realizacijom, u trećoj je pucalo na sve strane, a efikasniji su bili gosti koji su u jednom momentu otišli na +18 (47:65), u periodu kada je njihov šuter Đerić vezao čak četiri trojke. Srećom ovaj nalet Vrščana nije slomio Subotičane koji su uspeli u poslednju deonicu da uđu sa -10 (63:73). Osetila je publika momenat da treba da pogura domaće još jače, na šta su "golubovi" odreagovali sa dve odlične odbrane i uz realizaciju omogućili spuštanje zaostatka na -6.

U poslednju deonicu Spartak je ušao izuzetno energično, što se i odrazilo na povratak u meč i konstantan pritisak na Vršac. Zadnjih 5 minuta proteklo je u boljoj realizaciji gostiju, Spartak se mnogo trošio u fazi odbrane, ali u napadu je često bilo brzopleto, sa previše propuštenih prilika. Na 90 sekundi pre kraja Vršac je imao +10 (77:87), Spartak je ponovo žurio sa realizacijom, izostala je preciznost, dok su gosti igrali staloženije, na dug napad, što im je svakako više odgovaralo. Stečenu prednost Vrščani su bez većih problema sačuvali i naneli prvi poraz Spartaku na domaćem terenu.

U redovima Spartaka Tanasković je imao učinak od 20 poena i 11 skokova, dok je Nikolić upisao 19 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. Ekipu iz Banata do trijumfa u Subotici predvodili su Ostojić sa 17 poena (11 skokova i 5 asistencija), Kutlešić je postigao 16, a Veljković 15 poena. Spartak je za 3 poena šutirao 8/37 (22%), dok je Vršac bio na 11/26 (42%).

Spartak - Vršac 79:90 (14:18, 23:26, 24:29, 18:17)

Spartak: Jovanović, Hristov 17 (4 sk), Gazibegović S., Nikolić 19 (5 sk, 4 as), Pejić 12 (3 sk), Lučić, Tanasković 20 (11 sk), Kojović 7 (3 sk, 2 as), Sladoje 4 (3 sk), Gazibegović V., Barna

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1764
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.