Komentara: 0
Pregleda: 1959

Košarka: Spartak nakon pobede u Pirotu na korak od povratka u Prvu ligu

16.01.2022. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Posle skoro mesec dana bez takmičarskih utakmica košarkaši Spartaka su sezonu nastavili izuzetno važnom pobedom u Pirotu, koja ih je izbacila na čelo Druge lige, na samo kolo do početka plejofa, sve bliže Prvoj ligi.
Košarka: Spartak nakon pobede u Pirotu na korak od povratka u Prvu ligu
Foto: Arhiva

Pauzu u prvenstvu košarkaši Spartaka iskoristili su da se odmore, zaleče povrede i bolje pripreme za finiš koji sumira sezonu, za šta im je odlično poslužio trening meč protiv "Džokera" u Somboru.

U pretposlednjem kolu Druge lige Subotičani su putovali u Pirot, na revanš ekipi kojoj su u 6. kolu olako prepustili pobedu pred svojim navijačima, posle odličnog starta sezone. Znali su svi da je ovo meč koji nosi izuzetnu važnost, bila je potrebna ne samo pobeda nego i razlika od minimalno 5 poena. Na kraju Spartak je slavio sa 32 poena i time izbio na čelo Druge lige.

Pirot -  Spartak Office shoes 77:109
(13-29, 16-30, 22-32, 26-18)

SLEDI PLEJOF - Ove sezone je liga specifična jer su drugoligaši podeljeni u dve grupe. Igra se četrnaest kola, prve četiri ekipe iz obe grupe idu u plejof, prenose se bodovi ali samo sa ekipama koje su iz Spartakove grupe ušle u plejof. Sa tim ekipama više ne igramo, za plasman se borimo sa četiri ekipe iz druge grupe. Na kraju, prve dve ekipe idu u viši rang takmičenja, Prvu ligu

Strateg subotičke ekipe Srećko Sekulović nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa u Pirotu, štaviše ukazao je da iza ove izuzetne pobede stoji prikladno uložen trud i rad kako bi se ovaj susret pripremio i sproveo.

- Ni u najboljem scenariju nisam oečkivao da ćemo ovako odigrati. Spremali smo se jako, očekivali smo da će ovo biti težak meč i znali smo da moramo da nadoknadimo propušteno. Ušli smo sa maksimalnim elanom i koncentracijom, uhvatili smo dobar ritam sa dobrim trčanje, bili mnogo precizniji nego u susretu u Subotici, kaznili smo svaku grešku protivnika i zasluženo smo pobedili - istakao je nakon meča šef struke Sekulović. - Mojim dolaskom ubrzali smo igru, forsiramo kontranapade i evo na ovom susretu to nam se najbolje pokazalo. Cilj sezone je bio plasman u KLS, uspeli smo da dođemo, rekao bih, na pola koraka do tog cilja.

Košarka: Spartak nakon pobede u Pirotu na korak od povratka u Prvu ligu

Koliko je Spartak bio dominantan u ovom susretu govori i detalj da je u jednom trenutku razlika bila 45 poena, a tada je trener Sekulović uveo i igrače sa manjom minutažom. Prve seniorske minute upisao je Borivoje Kojić, najbolji strelac kadetske ekipe Spartaka.

Sa 15 ubačenih trojki Spartak je zabeležio ovosezonski rekord, a sa 8 izgubljenih lopti rekord od kad je na klupu seo trener Sekulović.

U poslednjem kolu "golubovi" dočekuju Napredak iz Kruševca.

Podsetimo se, Spartak je u sezoni 2016-17 igrao i Superligu, potom se dve sezone mučio u Prvoj ligi, usledilo je propadanje sve niže... do kompletnog restarta 2021. godine i nove uprave koja je podigla Spartak do današnjih visina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1959
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.