Komentara: 2
Pregleda: 2684
Foto

Košarka: Spartak domaćin prekograničnog turnira za kadete i juniore

30.01.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak domaćin prekograničnog turnira za kadete i juniore

Sportska sala u OŠ "Majšanski put", kuća gde se duži niz godina košarkaški obrazuju budući šampioni iz škole košarke OKK "Spartak", bila je domaćin sada već tradicionalnog prekograničnog turnira za mlađe kategorije "Košarka bez granica", koje OKK Spartak realizuje sa partnerima iz Mađarske.

Košarka: Spartak domaćin prekograničnog turnira za kadete i juniore

- Projekat nam unapređuje rad i olakšava funkcionisanje, saradnja dva kluba je godinama unazad na izuzetno visokom nivou, a sredstva koja dobijamo iz IPA fonda, kroz projekat koji realizujemo više godina u nizu, značajno nam pomažu u organizaciji u daljem razvijanju partnerstva i razmene iskustva - objašnjava Jovan Sirovina, predsednik OKK "Spartak". - Sve ove godine koje smo iskoristili da se bolje povežemo vidi se upravo kod dece koja su košarkaški napreodvala, alii kroz ova druženja stekli nova prijateljstva, proširili vidike i upoznali kulturu njihovih vršnjaka.

Košarka: Spartak domaćin prekograničnog turnira za kadete i junioreNa ovom dvodnevnom turniru takmičili su se, razmenjivali iskustva i družili vršnjaci (juniori i kadeti) iz domaćeg OKK Spartak, OKK "Bačka Topola" i Škola košarke "Košaršuli" iz Hodmezevašhelji (Mađarska). Turnir za dečake održan je u sali OŠ "Majšanski put", dok su devojčice igrale u OŠ "Ivan Milutinović".

Pored sportske edukacije o domeravanja snage za dečake i devojčice od 10 do 18 godina, projekat obuhvata obuku za stručno vođenje, kampove i negovanje kulturoloških razlika koje se realizuje kroz društvene aktivnosti mladih, u obe države partnera.

- Očekuje nas kamp u Subotici na kojem ćemo okupiti po dvadeset dečaka iz Srbije i Mađarske, imaćemo nekoliko turnira u uličnoj košarci, a sve aktivnosti je predviđeno da se završe do maja - dodaje Sirovina.

Košarka: Spartak domaćin prekograničnog turnira za kadete i juniore

Izvor: Subotica.com
Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola Košarka: OKK Spartak - OKK Bačka Topola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2684
Povezane teme

omladinski košarkaški klub spartak

jovan sirovina

okk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.