Komentara: 0
Pregleda: 1671

Košarka: Spartak danas od 16 časova protiv Konstantina za treću pobedu u nizu

19.10.2019. u 10:40h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka imali su dobar start sezone, sa dve pobede i realnim očekivanjima da se taj niz nastavi i posle današnjeg duela sa Konstantinom iz Niša, koji se igra od 16 časova u subotičkoj Hali sportova.
Košarka: Spartak danas od 16 časova protiv Konstantina za treću pobedu u nizu

Tim Slobodana Bjelice tokom leta pretrpeo je značajne promene, klub se silaskom u Drugu ligu oslonio na strategiju razvoja mladih igrača, da priliku pruži momcima iz Subotice, iz omladinskog pogona, gde je prosek godina 22, ako se izuzme jedan iskusni igrač sa blizu navršene četiri decenije života.

Iako nisu dugo zajedno, a nisu imali prilike ni previše da se uigraju, u prva dva kola pokazali su da su dobro radili i iskoristili zajedničko vreme da unaprede svoju individalnu igru i da dobro izgledaju kao kolektiv. U odnosu na prvi meč u sezoni tim je pojačao perspektivni 21-godišnji Slaviša Mirović, 204 centimetra visoki krilni centar, bivši igrač Dunava.

Košarka: Spartak danas od 16 časova protiv Konstantina za treću pobedu u nizu

Posle dve pobede "golubove" čeka novi duel u Subotici, protiv niškog Konstantina, koji je u sezonu ušao sa dva poraza i zato je domaćin današnjeg susreta sa razlogom favorit, ali koji to mora dokazati na parketu.

- Imamo priliku u subotu da potvrdimo dve pobede u prva dva kola i učinićemo sve da tako i bude. Imamo kratak roster, moramo da se maksimalno borimo, pogotovo pred svojom publikom, da pobedimo u što više utakmica - rekao je najiskusniji, kapiten Zoran Krstanović.

Borbenost i timsku igru najavljuje i Filip Barna, jedan iz plejade mladih igrača iz Spartakove omladinske škole, ali za nijansu iskusniji s obzirom na njegov košarkaški staž u prvom timu.

Košarka: Spartak danas od 16 časova protiv Konstantina za treću pobedu u nizu

- Mlada smo ekipa i zato moramo da igramo kao tim, a pogotovo da ostavimo srce na terenu jer jedino tako možemo pobeđivati. Očekujem vrlo tešku utakmicu protiv Nišlija, zato bi nam značilo da imamo dobro podršku protiv njih - kaže Barna

Meč 3. kola Spartak - Konstantin igra se danas od 16 časova, što je ujedno i poziv za ljubitelje igre pod obručima da dođu u Halu sportova i podrže "plavo-bele" do novog trijumfa i nagrade njihove dosadašnje rezultate.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1671
Povezane teme

košarkaški klub spartak

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.