Komentara: 2
Pregleda: 1442

Košarka: Nastavlja se KLS, Spartak u subotu dočekuje Čačak

29.03.2024. u 14:08h > 14:08
Izvor: Subotica.com
U 27. kolu KLS Spartak u subotu od 17 časova dočeuje ekipu Čačka. Dužnik iz prvog dela sezone dolazi u Suboticu i ozbiljan su motiv za ekipu Vladimira Jovanovića, koja gazi redom u svim takmičenjima. Ovo će biti poslednja utakmica na domaćem terenu za Spartak u ovom delu sezone u KLS.
Košarka: Nastavlja se KLS, Spartak u subotu dočekuje Čačak

Nakon osvojenog prvog mesta u regularnom delu sezone u Regionalnoj ABA-2 ligi, Spartak već u subotu očekuju nova iskušenja, sada u nacionalnom takmičenju. Nastavlja se potera za prvim mestom, a prvi naredni protivnik je "Čačak 94", ekipa koja je Spartaku nanela poraz u 12. kolu odigranom početkom decembra prošle godine. Od tada mnoge okolnosti su se promenile, za Spartak mnogo na bolje.

Krilni centar Spartaka, Aleksandar Marelja, nepunih mesec dana je u timu Spartaka a već je pokazao da je vredna komponenta u sistemu. Odigrao je jedan prvenstveni meč i tri u Regionlanoj ligi, dao je očekivani doprinos a nada se da će u istom ritmu nastaviti.

- Dobro sam prihvaćen, imamo jasan sistem rada i cilj, dobro se trenira, uvek idemo formulom da posle dobre pripreme damo svoj maksimum u meču, bez obzira ko je protivnnik, šta je bilo iza nas, kakve su okolnosti pred nama. To je recept za dobar rezultat i toga se držimo - ističe Marelja.

Košarka: Nastavlja se KLS, Spartak u subotu dočekuje Čačak

Šef struke Spartaka kratko se osvrnuo na turnir u Širokom Brijegu, tokom kojeg je njegova ekipa zabeležila sve tri pobede i zasluženo ponela titulu prvaka regularnog dela sezone u ABA-2 ligi, a zatim i na duel koji sledi u subotu.

- Iza nas je zahtevan "balon", prethodio je dug put, zatim tri utakmice u 5 dana što nas je dosta fizički iscrpelo, a uz to imali smo i zdravstvenih problema, u hotelu gde smo bili smešteni, sve tri ekipe su imale trovanje, pa tako i neki naši igrači. Zadovoljan sam rezultatom, ali i igrom u većem delu tih mečeva. S obzirom na okolnosti i skraćenu rotaciju, momci su dali sve od sebe i ostvarili smo zacrtani cilj - rezimirao je Vladimir Jovanović, trener Spartaka. - Čačak dobro poznajemo, jako je dobra takmičarska ekipa, naš sastav se znatno promenio od poslednjeg duela, napravili su nam tada dosta problema, ne očekujem jednostavnu utakmicu, poseduju nesporan kvalitet, ali naši ciljevi su jasni, pogotovo pred domaćom publikom, u svim takmičenjima, tako da spremno dočekujemo odmeravanje i očekujemo pobedu.

Košarka: Nastavlja se KLS, Spartak u subotu dočekuje ČačakOvo je poslednja utakmica u regularnom delu sezone u KLS koju će Spartak odigrati u Subotici, slede tri gostovanja pa revanš meč četvrtfinala plejofa ABA-2 lige 16. aprila u subotičkoj Hali sportova.

- Podrška naše publike uvek nam je značajna, momci to i zaslužuju. Više puta smo u nekim vrlo bitnim utamicama našu publiku imali kao šestog igrača, pozivam ih da ostanu i dalje uz nas u ovom veoma bitnom periodu kako za sistem Spartaka tako i za subotičku košarku. Nadamo se punim tribinama i jakoj podršci već sada protiv Čačka, ali pogotovo za revanš protiv Heliosa sredinom aprila - dodaje Jovanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 nedelje i 22 časova
Komentara: 2
Pregleda: 1442

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

košarkaška liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.