Komentara: 2
Pregleda: 1576

Košarka: Derbi vrha tabele, Spartak u subotu dočekuje Zlatibor

08.02.2024. u 11:23h
Izvor: Subotica.com
U 21. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak će u subotu od 19 časova dočekati Zlatibor iz Čajetine, četvrtoplasirani tim lige, dužnik iz prvog dela sezone. U odličnoj atmosferi Subotičani čekaju dan igranja, motivisani svojim motivima bez sumnje naspram sebe imaće jednako motivisanu ekipu, što u startu obećava dobar košarkaški okršaj. Publika može da napravi razliku, zato je i očekivana, u velikom broju.
Košarka: Derbi vrha tabele, Spartak u subotu dočekuje Zlatibor

Dve ekipe koje će se u subotu naći pod obručima subotičke Hale sportova nastupaju na dva fronta i ove sezone odigrali su već dva susreta, a očekuju ih još barem dva. Zlatibor je pobedio Spartak pred svojim navijačima u 6. kolu KLS (96:90), a Spartak je pre nekoliko dana pobedio u Novom Sadu u okviru ABA-2 lige. Novi meč u koji "golubovi" ulaze sa velikom motivacijom, sa neophodnim samopouzdanjem, sa potrebnom energijom, uz očekivanu podršku sa tribina biće jedan od značajnijih u sezoni.

Spartak kao drugoplasirani tim KLS čeka kiks Vojvodine, veruje u svoj kvalitet i na 10 kola do kraja čini sve da da svoj maksimum, što će u bilo kojem ishodu biti uvek dovoljno. Problem je što nema baš malo ekipa koje imaju visoke ambicije u ovom takmičenju, Zlatibor je jedna od njih.

Košarka: Derbi vrha tabele, Spartak u subotu dočekuje Zlatibor

Izdvajući ga kao jedan od derbija kola prvotimac Spartaka Marko Tejić, sa puno poštovanja govorio je o narednom protivniku, ali iz uz puno uvažavanje kvaliteta koje je njegov tm demonstirao i na osnovu čega i drži visok plasman u KLS, ali i u ABA-2 ligi.

- Vrlo dobro se znamo, ovo će nam biti treći meč u tri meseca, očekuje nas težak meč, imaju dosta kvalitetan napad, na šta mi moramo da odgovorimo dobrom odbranom. Značilo bi nam i da dobijemo sa više od šest poena kako eventualno u nekom krugu ne bi morali da taj rezultat imamo protiv nas - rekao je Tejić u najavi meča protiv ekipe iz Čajetine.

Košarka: Derbi vrha tabele, Spartak u subotu dočekuje Zlatibor

Da Zlatibor ima kontin uitet dobrih rezultata i da je stabilan klub sa jasnom vizijom, potvrdio je i trener Vladimir Jovanović.

- Naspram sebe imamo jedan ozbiljan sistem koji već nekoliko godina ostvaruje značajne rezultate. Utakmica koju smo odigrali protiv njih pre šest dana je bila jako kvalitetna sa obe strane, bili su jako raspoloženi napadački, što nam je značajno otežalo realizaciju naših ambicija, ali odgovorili smo našom agresivnom odbranom, koja je postala naš svojevrsni zaštitni znak, pokazali smo neke naše kvalitete. Očekujem tešku utakmicu u Subotici, okršaj dva razrađena sistema u kojoj dominirju s jedne strane napadački a s druge defanzivni potencijal - analizirao je Jovanović. - U prošlom kolu izgubili su od Vojvodine i očekujem da će biti vrlo motivisani za nas, ali verujte i mi smo za njih.

Zdravstveni bilten u domaćem timu je povoljan, Cvetković je imao neku lakšu povredu, dok je Milosavljević zakačio neku virozu od koje se opravlja. Ostatak tima je u punom trenažnom procesu i sa nestrpljenjem očekuju subotu veče.

Košarka: Derbi vrha tabele, Spartak u subotu dočekuje Zlatibor

Za kraj, kao i do sada, ukazano je na značaj domaćeg terena i podrške koju daju Subotičani svom timu, a koji požrtvovano vraća svojim zalaganjem na terenu i rezultatima za ponos koje ostvaruju poslednjih nekoliko godina.

- Publika u Subotici je za poželeti, daju beskompromisnu podršku timu, to je zaista divno za videti i osetiti. Protiv Vojvodine, u pravom derbiju, dali su nam snagu i energiju da možda damo više od svojih mogućnosti. Naša publika je naš šesti igrač i uvek je zadovoljstvo videti pune tribine, svih generacija. Osećamo tu navijačku strast i ona je uvek u pravoj meri. Igrači će, siguran sam, dati sve od sebe da to zasluže - prokomentarisao je Jovanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1576
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

košarkaška liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.