Komentara: 3
Pregleda: 3583

Košarka: Blagoja Ivić ponovo na klupi Spartaka

17.01.2020. u 09:15h
Izvor: Subotica.com
Slobodan Bjelica više nije prvi čovek struke u Muškom košarkaškom klubu "Spartak". Na "vruću" klupu ponovo seda Blagoja Ivić, nekadašnji košarkaš subotičkog tima, a u dva navrata i prvi trener. Nastavak sezone je za vikend.
Košarka: Blagoja Ivić ponovo na klupi Spartaka

Subotičani su ponovo promenili trenera. Slobodan Bjelica je sporazumno raskinuo ugovor sa subotičkim drugoligašem, nakon nepunih godinu dana proevdenih na klupi "golubova". Bjelica je došao na polusezoni 2018/19 još dok je Spartak bio u Prvoj ligi (KLS), ali zatekao je klub u vrlo teškoj situaciji, sa malim fondom igrača i narednih godinu dana stanje se nije ništa znatnije menjalo na bolje. Njegovu poziciju u Spartaku ponovo će preuzeti Blagoja Ivić, po treći put u svojoj trenerskoj karijeri. Ivić je nekoliko sezona vodio i ženski kolektiv Spartaka, u prvom rangu takmičenja, a dolazi posle saradnje u ŽKK "Vrbas".

Ivić smatra da u košarci, za razliku od nekih drugih sportova, nema velike razlike u tome da li vodiš mušku ili žensku ekipu.

- Malo je nas trenera koji smo radili i u muškoj i ženskoj košarci, razlika naravno ima. Nema tu mnogo nepoznanica, mislim da mi je sada čak i malo lakše - kaže novi šef struke Spartaka

Nastavak sezone u Drugoj ligi je za vikend, a Spartak u 14. kolu, u subotu, gostuje ekipi "Sveti Đorđe" u Banatskom Karađorđevu. U premijernom meču aktuelne sezone Spartak je na svom terenu bio ubedljiv i slavio sa 14 poena razlike, ali od tada obe ekipe su imale značajan broj promena u igračkom kadru, ali Spartak je u međuvremenu imao mnogo više uspeha.

Novi trener "golubova" smatra da je naredni da je ekipa "Sveti Đorđe" nezasluženo u donjem delu tabele i veruje da njegovoj ekipi neće biti lak takmac, upak na ovo gostovanje Subotičani odlaze kao favorit, u nadi da će taj epitet i opravdati na terenu.

- Naš naredni protivnik je prva šuterska ekipa, svi imaju slobodu da pokušaju, a protiv takve ekipe najteže je praviti taktiku  - zaključuje Ivić - Sa druge strane mi znamo šta nam je činiti, pobeda bi nam mnogo značila i daćemo sve od sebe da tako i bude.

Subotičani su polusezonu završili sa dve pobede i nadaju se da će nastaviti u istom ritmu. Ambicija kluba je zadržavanje na sredini tabele drugoligaša. Priliku da pozdrave novi stručni štab i igrače u 2020. godini Subotičani će imati 25. januara kada Spartak dočekuje Zdravlje iz Leskovca, prvog komšiju na tabeli.

KK "Spartak" će i u nastavku sezone, kako stvari stoje, nastupiti u podmlađenom sastavu, sa većinom momaka starosti između 19 i 23 godine, uz kapitena i najiskusnijeg, 38-godišnjeg Krstanovića. Među licenciranim igračima pored pomenutog Krstanovića nalaze se i Petrov, Cvjetković, Kuridža, Radošević, Mirović, Barna, Bijelić, Radisavljević, Simjanovski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3583
Povezane teme

košarkaški klub spartak

blagoja ivić

druga košarkaška liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.