Komentara: 0
Pregleda: 3588

Korisnici Gerontološkog centra imaju pravo na tuđu negu i pomoć

20.01.2011. u 14:54h
Izvor: RTV Yueco
Korisnici Gerontološkog centra imaju pravo na tuđu negu i pomoć

Učenici Srednje medicinske škole u Gerontološkom centru u Subotici imali su praksu na odeljenju fizikalne terapije. Reč je o projektu u okviru koga srednjoškolci imaju priliku da povežu teorijski i praktičan rad.

Učenici Srednje medicinske škole koji pohađaju smer za fizioterapeuta obišli su Gerontološki centar. Posetili su stacionar i deo za fizikalnu terapiju. Ovo je druga poseta Gerontološkom centru, prvo su bili đaci koji su učili za negovatelja.

Od prvog januara na snazi su izmene i dopune Zakona penzijskom i invalidskom osiguranju. Navedenim izmenama i dopunama zakon brisan je član 244. Zakona koji predviđa obustavu isplate novčane naknade za tuđu negu i pomoć korisnika koji su smešteni u ustanovu socijalne zaštite za smeštaj starih lica.

Lica koja su po ranijim propisima ostvarivala pravo na tuđu negu i pomoć te im je to pravo ukinuto u slučaju smeštanja u Gerontološki centar, sada ponovo imaju to pravo.U Gerontološkom centru kažu da će uskoro da se otvori gerontološki klub u Bajmoku i najavljen je niz novih projekata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3588
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.