• Pregleda: 5007

Korhec ostaje član Mađarskog pokreta

Iako je prihvatio kandidaturu za sudiju Ustavnog suda, dr Tamaš Korhec ostaje član Mađarskog pokreta.
Korhec ostaje član Mađarskog pokreta

Na konferenciji za novinare, koju je danas održao u prostorijama Mađarskog pokreta, Korhec je rekao da to što je prihvatio kandidaturu ne znači da ima bilo kakav dogovor sa Savezom vojvođanskih Mađara, dodajući da ostaje na istoj strani.

- Nisam razgovarao ni rečenicu sa funkcionerima Saveza vojvođanskih Mađara. Nisam ništa obećao, niti su od mene tražili bilo šta da me kandiduju. Ništa nisam promenio od svojih kritičkih stavova na račun politike Saveza vojvođanskih Mađara i funkcionera te stranke, kada je reč o zastrašivanju i progonu političkih neistomišljenika, partijsko političkom zapošljavanju i nagrađivanju poslušnosti umesto struke - kaže Korhec dodajući  da ga je na ovu funkciju doveo upravo kritički stav - Kažu da poslušni ljudi dobijaju funkciju, u mom slučaju upravo moja neposlušnost, kritički stav je doveo do toga da me kandiduju. Svestan sam i toga da nisu samo dobre namere dovele do moje kandidature, siguran sam da je bila i motivacija da se povučem iz prvog ešalona mađarske opozicije.

Korhec je istakao da je odluku o kandidaturi doneo iz profesionalnih razloga uz podršku  članova uže porodice, kao i da  se nije konsultovao sa rukovodstvom Mađarskog pokreta.

- Mnogi su osporavali moje pravo da prihvatim kandidaturu, glavni razlog je što sam po stuci pravnik, u poslednjih dvadeset godina predajem ustavno pravo, pišem naučne članke iz ove oblasti i smatram da mi je to profesija - istakao je Korhec naglašavajući da je ispunio zahtev  rukovodstva Mađarskog pokreta i dao ostavku na sve funkcije - Nemam konflikt. Taj deo rukovodstva se ogradio od mene. Ispunio sam ono što su tražili da se povučem iz rukovodećih tela, ali nemam nameru da povučem svoje članstvo . To što sam promenio odnos sa ljudima za koje sam mislio da smo prijatelji je naša privatna stvar. Ostaću član Mađarskog pokreta sve dok ne postane politička stranka ili se odrekne osnovnih načela.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
rale Odgovori
korhec je sam sebi kontradiktoran partijski je bio neposlusan pa su ga ovi iz VMStako kaznili da su ga predlozili za ustavnog sudiju?ko ce u ovakvu glupost da poveruje? pitanje je ko je kome podmetnuo kukavicije jaje ? naravucenije Korhec je sebe zbrinuo za narednih devet godina sa velikom platom ustavnog sudije . Pametnom dosta!
forest gamp Odgovori
U Sbiji nema drugarstva ni solidarnosti kad su pozicije u pitanju, kese nisu sestre
zato smo tu gde jesmo.
bole Odgovori
u pravu je Korhecz on nema konflikt on samo gleda svoj licni interes a to sto ga je predloziIo neko iz VMS za ustavnog sudiju to je verovatno isto privatna relacija a koga briga sta Madjarski pokret misli o tome. Veci je problem za sve nas iz pokrajine ko nas zastupa i sa kakavim kvalifikacijama tj.sumnjivim nostrifikovanim diplomama .Izgleda da ce u ustavnom sudu sedeti nove sudije koji sudnicu prvi put sad vide, nastavnici i profesori koji nemaju prakticnog sudijskog staza .STRASNO.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.