Komentara: 15
Pregleda: 5841

Korhec optužuje Ljubicu Kiselički

17.10.2011. u 18:05h
Izvor: RTV Yueco
Korhec optužuje Ljubicu Kiselički

Više od godinu dana odluke Mađarskog nacionalnog saveta o kulturnim ustanovama u Subotici su blokirane čime se krši zakon o Nacionalnim savetima Nacionalnih manjina, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine Tamaš Korhec.

Nacionalni savet ove manjine proglasio je nekoliko insitutucija za institucije od posebnog značaja, sa aspiracijom da na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina dobiju mesta u Upravnim odborima tih institucija.

Povodom ove situacije, Korhec je optužio pomoćnicu gradonačelnika Subotice Ljubicu Kiselički da "u visokotiražnim beogradskim medijima" iznosi neistine i obmanjuje javnost, koje služe za, kako se izrazio "mobilizaciju srpskog življa u Subotici, kao da su njihova prava ugrožena s time što nacionalni savet može da učestvuje u upravljanju srednjih škola u Subotici".

Korhec te izjave upoređuje s retorikom od pre 20 godina, što ga "veoma zabrinjava kada je reč o Subotici".

Povezane vesti:
- Nacionalni saveti – korak ka nerazumevanju?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5841
Povezane teme

Ljubica Kiselički

mađarski nacionalni savet

tamaš korhec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.