Komentara: 3
Pregleda: 4098

Kontinental donirao 70.000 evra žrtvama poplava

05.06.2014. u 17:05h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nemački koncern Kontinental (Continental) donirao je ukupno oko 70.000 evra za žrtve poplava u Srbiji, saopšteno je danas iz ogranka ove kompanije u Srbiji. Kako se navodi, ovaj međunarodni dobavljač automobilskih delova, proizvođač guma i industrijski partner donirao je 50.000 evra humanitarnoj organizaciji Help, koje organizuje prikupljanje sredstava u saradnji sa nemačko-srpskim poslovnim udruženjem, delegacijom nemačke privrede, Ambasadom Nemačke u Srbiji i Forumom Nemačka-Srbija.
Kontinental donirao 70.000 evra žrtvama poplava

"Kontinental ima oko 700 radnika u Srbiji. Upravo zato toj zemlji dugujemo zahvalnost i želimo da doprinesemo obnovi", rekao je Hajnc Gerhard Vente (Heinz-Gerhard Wente), član Upravnog odbora koncerna Kontinental.

Osim toga, radnici i uprava postrojenja Kontitek (ContiTech) u Subotici donirali su oko 11.000 evra srpskom Crvenom krstu, dok je dodatnih 10.000 evra namenjeno radnicima koncerna Kontinental koji su i sami pogođeni poplavom.

"Sedam naših radnika u poplavama je izgubilo svoje domove i sve svoje stvari. Pogođeni radnici brzo i bez birokratije primili su finansijsku i materijalnu pomoć da bi mogli da obnove svoje domove", rekao je Danilo Vujošević, direktor “ContiTeć Conveyor Belt Group” u Srbiji, koja je deo koncerna Kontinental.

Kontinental vodi dva postrojenja u Srbiji - Kolubara Univerzal u Velikim Crljenima, koji proizvodi transportne trake za rudarsku industriju, odnosno Kontitek fluid Srbija u Subotici, koji proizvodi cevne sklopove za automobilsku industriju. Oba mesta bila su pošteđena od direktne štete zbog poplava. Samo je u fabrici transportnih traka usled poplava nestalo struje, pa je time uzrokovan i prekid proizvodnje.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4098
Povezane teme

fabrika kontinental

fabrika continental

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.