Komentara: 2
Pregleda: 1001
Foto

Konstituisani odbori za sektore industrije i usluga Regionalne privredne komore

23.03.2018. u 15:08h
Izvor: TV Subotica
Održavanjem konstitutivnih sednica tri odbora, Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga završava proces implementacije Zakona o privrednim komorama, koji je stupio na snagu prvog dana 2017. godine.
Konstituisani odbori za sektore industrije i usluga Regionalne privredne komore

Odbori za sektor usluga i sektor industrije, konstituisani su juče u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga. Pred njih je stavljen jasan cilj — da definišu stvarne probleme u svojoj branši kako bi njihovim rešavanjem omogućili dalji razvoj privrednog miljea na nivou regiona. Konstituisanjem odbora jačaju se redovi unutar organizacije koja predstavlja legitimnu privredu kako bi se upustili u borbu protiv najvećeg protivnika – sive ekonomije.

- Moram reći da u čitavoj priči zajedno, udaramo direktno na rušenje sive ekonomije, jer mi zastupamo legalnu privredu, a privreda treba da se pita. I sad, ko je taj, koji neće da prihvati nešto što je bolje? Dakle bukvalno, izmena nekog Zakona se radi kako bi on bio bolji, a ne lošiji, a sve u skladu sa normama i "pod kapom" Ustava. Zato je i ova priča interesantna, jer odbori mogu napraviti svoj program rada i svoj plan rada - istakao je Slobodan Vojinović, v.d. direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga.

Konstituisani odbori za sektore industrije i usluga Regionalne privredne komore

Zakon o privrednim komorama dao je veći prostor privrednicima za stvaranje boljih uslova u privredi aktivnim učešćem u donošenju odluka na nivou zakonodavne vlasti. Na nedavno održanom Parlamentu privrednika, doneta je odluka da se uđe u pregovore sa predstavnicima vlasti o smanjenju poreza na dobit kompanija sa sadašnjih 15 na nekadašnjih 10 odsto.

- Tu moram da vam kažem da sam na tu temu lično razgovarao sa ministrom finansija i da ćemo krenuti u tom pravcu. Druga varijanta jeste da ako ta klauzula mora ostati, onda da deo sredstava koji se reinvestira i koji ostaje u kolektivu ne oporezuje ili da se u delu proširenja kapitala, nabavke osnovne opreme odnosno mašina, kada za to dođe vreme, onda da se oporezuje - objasnio je Vojinović.

Za oko 5.100 firmi na prostoru Severnobačkog okruga bitno je da su pokrenute aktivnosti u nadležnim institucijama, koje su uključene u pregovore sa Evropskom unijom, da se održi aktuelni status Privredne slobodne zone bez obzira na datum priključivanja naše zemlje zajednici zemalja Evrope. Pozitivni pomaci su urađeni po pitanju uvođenja dualnog obrazovanja u veći broj prosvetnih ustanova, kao i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kako bi se umanjio odliv stanovništva, ali i pronašla nova radna snaga posebno iz nerazvijenih delova Srbije.

Izvor: TV Subotica
Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora Obrazovanje Odbora regionalnih privrednih komora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 dana
Komentara: 2
Pregleda: 1001
Povezane teme

Slobodan Vojinović

privredna komora subotica

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.