• Pregleda: 7258

Konkursi za nova radna mesta

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je četiri konkursa za dodelu bespovratnih sredstava i subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta u Vojvodini.
Konkursi za nova radna mesta

Prvi konkurs odnosi se na subvencije za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu i odobrava se poslodavcima koji otvaraju nova radna mesta, kako bi se zaposlila nezaposlena lica prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i poslodavcima koji su zahtev sa biznis planom podneli po Javnom pozivu.

Ukupan iznos za subvencije je 117 miliona dinara, a pojedinačni iznos je 130.000 dinara po novootvorenom radnom mestu. Dodatak na subvenciju u visini od 20.000 dinara dodeljuje se poslodavcu koji zapošljava lica starija od 50 godina. Konkurs će biti raspisan do 9. novembra.

Drugi konkurs raspisan je za dodelu bespovratnih sredstava opštinama i gradovima u Vojvodini koji imaju specijalne bolnice za rehabilitaciju – banje, a namenjena su za podizanje konkurentske sposobnosti banja u cilju razvoja turizma u pokrajini. Sredstava izdvojena za ovu namenu iznose 13 miliona dinara.

Treći konkurs raspisan je za dodelu bespovratnih sredstava nevladinim organizacijama i ostalim neprofitnim institucijama za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno, poslovima domaće radinosti. Sredstva izdvojena po ovom projektu iznose 5,8 miliona dinara.

Četvrti konkurs raspisan je za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje projekata namenjenih programima i aktivnostima udruženja žena na selu u Vojvodini, sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama.Reč je o 100.000 dinara po projektu, odnosno o ukupno dva miliona dinara.

Izvor: RTV City

povezane teme

4
Always Ultra Odgovori
Al kad bi se zezali !
petar Odgovori
Akcija za pohvalu, ali tko će izvršti preraspodelu sretstava za ovu akciju, to se može postići samo javno na način da se javno objavi ime i prezime zadužen za pravilno ponašanje određenih službi koji će sprovoditi taj humani gest,drugi način sigurno ne postoji jer suviše dobro izgleda da bi to uspelo veoma teško kod sadašnje situacije u državi, ovde treba da odigraju mladi ljudi i ostali bez posla, a ne čelnici pojedinih stranaka ili vlasti grada, treba živeti u nadi rešenja. HVALA Uredniku i redakciji PIŠTALJKE
lakumity103 Odgovori
Dali covek da se smeje ili place?
rankon Odgovori
SRAMOTA STO SVE NEIZMISLE DA CERUPAJU SREDSTVA I DA POJEDINCI KAO I DO SADA KORISTE POLOZAJ I NADLEZNOST NAD NOVCEM DA PUTEM PROVIZIJE PUNE SVOJE RACUNE I DA ZABAVLJAJU NAROD NEKAKVOM RASPODJELOM PARA..DA MI JE SAMO POZVAT MERKELOVU DA TO POGLEDA NEBI SE VISE NIKADA BAVILA SRBIJOM SA OVAKVIM MADJIONICARIMA ..KADA SAM SE PRE DVE GODINE PRIJAVIO I ZAVRSIO SVE STA JE PROPISANO ZA SUBVENCIJU FAMOZNI I JOS MOCNI MISTER PANIC MI RECE DA ME KOMPJUTER IZBACIO IZ SISTEMA JER MI DOK SAM BIO NA OBUCI POZVAN OD SIZA PROSAO ROK ZA OBAVEZNO JAVLJANJE--NE GOSPODINE PANICU NEGO NISAM UMREZEN NI SKIME IZ LOKALNE SAMOUPRAVE JER IG SE STIDIM I ZIVIM ZA DAN KADA IM OTETE PARE BUDU TREBALE ZA ADVOKATE..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.