Komentara: 0
Pregleda: 3188

Konkursi Aero kluba ,,Ivan Sarić’’

11.03.2013. u 00:40h
Izvor: SuMedija
Aero klub „Ivan Sarić“ je u čast Ivana Sarića, raspisao dva konkursa. Ivan Sarić je prvi na ovim prostorima napravio vazduhoplov i leteo njime nad gradskim hipodromom u Subotici. Tim letom Sarić je ušao i naš grad Suboticu uveo u svetsku istoriju vazduhoplovstva, kao naš pionir avijacije.
Konkursi Aero kluba ,,Ivan Sarić’’

Prvi konkurs je tehnički i raspisan je kao takmičenje za najbolje mlade tehničke – sportiste na temu iz vazduhoplovstva, a u cilju razvijanja interesovanja kod dece i omladine za vazduhoplovstvo i vazduhoplovne sportove i avijaciju uopšte.

Tehnički konkurs se sastoji iz dva faze: nabavke i izrade letećih modela i takmičenje sa letećim modelima izrađenim u toku 1. faze. Takmičenje će biti organizovano 1. juna 2013. godine u sklopu manifestacije ,,V Sarićev vikend’’ na aerodromu Subotica.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje dece sa vazduhoplovstvom, a pobednicima u svakoj od disciplina Aero klub ,,Ivan Sarić’’ će dodeliti diplome. Svi tehnički radovi moraju biti gotovi do 31. maja, kako bi zainteresovani takmičari mogli pristupiti takmičenju 1. juna 2013.godine.

Krajni rok prijave za tehnički konkurs je 28. maja 2013.godine na adresu Aero klub ,,Ivan Sarić’’, Matije Gupca br.7, Poštanski Fah 13,24.000 Subotica ili e-mail wegam@eunet.rs.

Drugi konkurs je likovni. Raspisan je za izbor najlepših likovnih radova dece uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole, na temu vazduhoplovstva. Teme ,,Likovnog Konkursa 2013’’ su ,,Sarićev avion’’, ,,Sarić nad Suboticom’’, ,,Iz oka ptice’’ i ,,Moj vazduhoplovni sport’’.

Konkurs je otvoren do 25.aprila, a radovi se šalju na adresu Aero klub ,,Ivan Sarić’’, Matije Gupca br.7, Poštanski Fah 13,24.000 Subotica ili e-mail wegam@eunet.rs

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3188
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.