• Pregleda: 2183

Konkurs za učenike osnovnih škola povodom Dana oslobođenja grada

Konkurs za učenike osnovnih škola povodom Dana oslobođenja grada

Pripremajući se za obeležavanje 67. godišnjice oslobođenja Subotice od okupatora, po tradiciji dugoj već 17 godina raspisan je konkurs za učenike osnovnih škola koji kroz likovne i literarne radove mogu da izraze svoja osećanja vezana za Suboticu.

Konkursu se odazvalo 12 osnovnih škola subotičke opštine, a učenici su pripremili 266 likovnih i 43 literarna rada. Izložbu likovnih radova u vestibilu Gradske kuće otvorio je član Gradskog veća Slobodan Čamprag a potom su učenici pročitali neke od izabranih pesama i kratkih priča.

Predstavnici SUBNOR-a su pozvali prisutne na svečanu skupštinu 10.oktobra u Velikoj većnici Gradske kuće posle koje je organizovano polaganje venaca na spomenik na Trgu žrtava fašizma kao i na spomenik palim crvenoarmejcima na pravoslavnom groblju.

U obeležavanju ovog datuma najavljeno je i učešće garde Vojske Srbije, vojnog orkestra i prisustvo ministra odbrane Dragana Šutanovca. Posle svečanog dela garda Vojske Srbije će izvesti i pokazne vežbe.

Vladimir Večić, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a, istakao je sveserdnu materijalnu i organizacionu pomoć grada u pripremanju ove svečanosti ali je istakao i probleme vezane za negovanje tradicije narodnooslobodilačke borbe.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.