Komentara: 0
Pregleda: 2671

Konkurs za investicije u poljoprivredi

19.04.2010. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
<p>Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica, industrijskog bilja za ovu godinu. Podsticaji se koriste za nabavku novih traktora i &scaron;irokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja, nabavku nove opreme za utvrdjivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i investicije za izgradnju i opremanje objekata za skladisstenje i klasiranje poljoprivrednih proizvoda.</p>
Konkurs za investicije u poljoprivredi

Pravo na korišćenje podsticaja imaju fizička lica - nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, udruženje poljoprivrednika i pravna lica.Za investicije u okviru podsticaja za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja povraćaj sredstava je 30 odsto od vrednosti investicije bez PDV-a. Podsticaji za nabavku traktora za ratarstvo su do dva i po miliona dinara, pneumatske sijalice do dva miliona dinara, vučene prskalice do milion i dvesta hiljada dinara i tifoni za navodnjavanje do milion dinara.Do dva milona podstiče se oprema za utvrdjivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i oprema za pranje, kalibriranje, klasiranje, poliranje i pakovanje voća i povrća i uredjaji za opremanje hladnjača. Investicije u izgradnju metalnih silosa podstiču se do 10 miliona dinara, a izgradnja hladnjača do 30 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2671
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.