Komentara: 2
Pregleda: 3274

Konkurs za finansiranje učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu

18.03.2013. u 12:39h
Izvor: RTV City
Fondacija „Put ka znanju“ raspisala je konkurs za finansiranje učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu.
Konkurs za finansiranje učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu

Ukoliko žele da konkurišu za sredstva Fonda, prijavljeni moraju da poseduju državljanstvo Republike Srbije, kao i stalno prebivalište na teritoriji opštine Subotica. Formular za prijave može da se preuzme u elektronskoj formi na sajtu Subotica.rs ili na porti Gradske kuće. Kompletna dokumentacija se dostavlja u kancelariju 222 na II spratu Gradske kuće. Konkurs je otvoren od danas 18.3. pa do 30.4. 2013. godine.

„Na ovaj način želimo da usmerimo i pomognemo učenike osnovnih i srednjih škola i da im pokažemo put ka znanju. Da vas  podsetimo, na ovim prostorima u krugu od 150-200 km, rođeni su Mihajlo Pupin, Albert Sent Đerđi, Gabor Deneš, Mileva Marić. Mi verujemo da među našim učenicima postoji još jedna Mileva,Albert ili Gabor i nadamo se da će neko od tih učenika, možda budućih naučnika,pronalazača, pa možda i nobelovaca, jednog dana sedeti ovde pored nas.“- rekao je predsednik Fondacije „Put ka znanju“ Bojan Ružić.

KONKURS

Konkurs za dodeljivanje stipendije iz sredstava Fonda mladim talentima i učenicima Grada Subotice radi:

  • finansiranje učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu;
  • nagrada učenicima ostvarenim za postignute rezultate tokom školovanja i obrazovanja, kao i osvojenih na takmičenjima u okviru obrazovnog sistema;
  • podizanja nivoa mentorskog i timskog rada, poboljšanje tekuće opremljenosti sekcije u oblasti nauke ili umetnosti.

Napomena: Fondacija ne finansira školarinu

Za dobijanje sredstava Fondacije talentovani kandidati treba da ispunjavaju sledeće potvrdama dokazane uslove:

  • da su stalno nastanjeni na teritoriji Grada Subotice;
  • da su državljani Republike Srbije;

Uz ispunjeni formular (koji se dobija u Gradskoj kući, na porti - ulaz sa Štrosmajerove ulice, ili se može preuzeti na sajtu subotica.rs), kandidat prilaže molbu i kratku autobiografiju i tačnu specifikaciju traženih sredstava ili predračun.

PREUZMITE FORMULAR ZA KONKURISANJE

Informacije i formulare možete dobiti, gde će se i dokumentacija dostavljati, u kancelariji 222., Trg Slobode 1. (ulaz sa Štrosmajerove ulice), na drugom spratu, kanc. 222 (kod administratora Fondacije Hajnalke Ileš, tel.: 626-941).

Konkurs je otvoren od 18. marta do 30. aprila 2013. godine. Sredstva će biti dodeljena za namene predviđene ovim konkursom, a odluku o ovome donosi Upravni odbor Fondacije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3274
Povezane teme

fondacija put ka znanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.