• Pregleda: 2216

Kongres nemačkih organizacija

Kongres nemačkih organizacija

Nemački narodni savez je domaćin Kongresu nemačkih organizacija iz Poljske, Češke, Slovačke, Ukrajine, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke koji se održava do 25. septembra u Subotici.

Kongres organizuje krovna organizacija nemačkih udruženja iz Austrije. Među gostima su i poslanici Saveznog parlamenta Austrije na čelu sa potpredsednikom austrijskog parlamenta Martinom Grafom. Svojim prisustvom podršku Nemačkom narodnom savezu daće i rukovodstvo Svetskog saveza Nemaca.

Glavna tema skupa je „Spomenici i kultura sećanja“. Pored ove teme na dnevnom redu je položaj i aktuelna pitanja nemačke manjine u Republici Srbiji. Konferencija će izdati saopštenje koje će odražavati zajednički stav učesnika konferencije o obrađenim pitanjima. Ovaj zajednički stav biće saopšten na Svečanoj akademiji povodom 15 godina Nemačkog narodnog saveza, u subotu u 19,30 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Na ovom skupu predstavnici partnerskih organizacija iz inostranstva će se pridrušiti pozivu Nemačkog narodnog saveza da se pripadnici nemačke zajednice u Srbiji prilikom predstojećeg popisa stanovništva bez straha izjasne da su nemačke nacionalnosti ukoliko se tako i osećaju.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.