Komentara: 5
Pregleda: 3515
Foto

Konferencijom u Velikoj većnici otvoren Drugi poziv za dostavljanje predloga IPA projekata

17.04.2018. u 18:11h
Povodom objavljivanja drugog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Hrvatska za period od 2014. do 2020., u Velikoj većnici Gradske kuće održana je konferencija, na kojoj su predstavljeni uslovi za apliciranje, kao i uspešni primeri iz prvog poziva.
Konferencijom u Velikoj većnici otvoren Drugi poziv za dostavljanje predloga IPA projekata

Cilj programa, čiji ukupan budžet iznosi 40 miliona evra, je jačanje socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja koje obuhvata četiri županije severoistočne Hrvatske i pet okruga severozapadne Srbije u kojima živi oko 2,3 miliona stanovnika. Za projekte u okviru prvog javnog poziva utrošeno je 15 miliona evra, koliko iznosi i budžet za drugi poziv. Budžetom je predviđeno finansiranje projekata iz četiri oblasti,  zapošljavanja, socijalne inkluzije i zdravstva, životne sredine, prevencije rizika i proizvodnje energije, turizma, kulturnog i prirodnog nasleđa, kao i unapređenja konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja.

- Naša saradnja je vrlo uspešna, a  dokaz je nastavak programske perspektive 2007-2013 kada je na raspolaganju bilo 13 miliona evra i stopa ugovorenosti tada je bila 100 odsto, a stopa iskorišćenosti sredstava do 96 odsto. Očekujemo da će se to  isto događati i u ovom programskom razdoblju - rekla je Stela Arneri, direktorka Agencije za regionalni razvoj.

Konferencijom u Velikoj većnici otvoren Drugi poziv za dostavljanje predloga IPA projekata

Kao uspešan primer iz prvog javnog poziva, na konferenciji je predstavljen projekat S.O.S., kojim će biti vrednovano zajedničko kulturno nasleđe Subotice i Osijeka. Projekat će biti realizovan do polovine 2019. godine.

- Projektom ćemo da pokušamo kao Grad Subotica, koji je partner na projektu, da se uradi turistička valorizacija Gradske kuće, kao i kompletna projektno-tehnička dokumentacija za restauraciju odnosno rekonstrukciju Gradske kuće. S obzirom da je u ovom drugom pozivu isto stavljen jedan od konkretnih ciljeva dalja zaštita kulturnog i prirodnog nasleđa, nadamo se da će uspešnost ovog projekta otvoriti nove mogućnosti za konkretno sprovođenje radova na rekonstrukciji Gradske kuće - rekla je Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture.

Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom Prezentacija IPA projekta sa Hrvatskom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 16 časova
Komentara: 5
Pregleda: 3515
Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

ipa fondovi

ipa fond

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.