Komentara: 0
Pregleda: 2500
Foto

Konferencija o finansijskim i drugim vrstama podrške otvorila Preduzetnički letnji kamp

18.07.2019. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
O dostupnim izvorima finansiranja i drugim vrstama podrške u razvoju poslovanja, privrednici, preduzetnici i početnici u poslovanju mogli su da se informišu na današnjoj konferenciji, čiji je domaćin bila Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga, a koja je okupila veliki broj stručnjaka iz ove oblasti.
Konferencija o finansijskim i drugim vrstama podrške otvorila Preduzetnički letnji kamp

Konferencija je imala za cilj da privrednicima približi različite vrste i modele finansijske i druge podrške koje obezbeđuju javne institucije, fondovi, korporacije, poslovne, edukativne i druge institucije i udruženja, a koje deluju na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom ili lokalnom nivou. Učesnici su imali priliku i da, pored informacija o samim programima podrške, čuju iskustva i primere dobre prakse, ali i poteškoće na putu od "ideje do realizacije".

- Pre šest godina smo počeli da se bavimo organskom proizvodnjom u Futogu, međutim, shvatili smo da nam je neophodan korak ka uspešnom poslovanju osnivanje firme, te smo trenutno u procesu dobijanja sertifikata za stari zanat - rekla je Ana Dolovac, inženjer organske proizvodnje, koja je odlučila da nastavi porodičnu tradiciju na zemlji koju je deda ostavio u amanet. - Najpre smo počeli sa proizvodnjom matičnih sokova od organskog voća, a zahvaljujući mom diplomskom radu, napravili smo i jedan premium proizvod sušene kaše od organske kruške. Naši proizvodi su ručno rađeni, a najveća prednost je to što je većina organskih proizvoda sa našeg imanja. Sam način života, ishrane i ljubav prema tome što radim je put ka uspehu i to ono čime svako treba da se vodi, jer morate da volite ono što radite, ne možete samo da gledate profit.

Konferencija o finansijskim i drugim vrstama podrške otvorila Preduzetnički letnji kamp

Podršku upravo ženskom preduzetništvu pruža Garancijski fond AP Vojvodine, koji je od 2013. godine podržao više od 1.500 projekata u oblasti poljoprivrede, preduzetništva, te malih i srednjih preduzeća.

- Kroz konkurse podržavamo ne samo žensko preduzetništvo, već i mlade preduzetnike, start ap-ove, poljoprivrednike i svaka dobra, kvalitetna ideja kod nas dobija podršku. Trenutno raspolažemo sa garantnim potencijalom od preko 11 miliona evra, naši konkursi su otvoreni 365 dana u godini, tako da sva zainteresovana lica mogu slobodno da apliciraju, jer imamo dovoljno sredstava - izjavio je Nebojša Ivanišević iz poslovnog sektora Garancijskog fonda AP Vojvodine.

Konferencija o finansijskim i drugim vrstama podrške otvorila Preduzetnički letnji kamp

Konferencija je otvorila Preduzetnički letnji kamp koji se realizuje u okviru projekta "Butkamp vilidž", a sprovodi ga organizacija "Srbija Start ap" uz podršku Ruske Federacije. Kako je istakao Andrej Antufeev, pravnik u Trgovinskom predstavništvu Rusije u Srbiji, preduzetnicima je u okviru ovog projekta obezbeđena i edukacija za izvoz u različite zemlje, pre svega, u Rusiju. 

- Između naših zemalja postoji Sporazum o slobodnoj trgovini, zahvaljujući kojem u poslednjih nekoliko godina beležilmo rast naše robne razmene. U ovoj godini, to je rast od 13 odsto, a izvoz prehrambenih proizvoda beleži i veći. Nije tajna da prehrambeni proizvodi čine značajan deo u izvozu Srbije, ne samo za rusko tržište, već i za tržišta drugih zemalja, te je podrška preduzetnicima i početnicima u ovoj oblasti najvažnija stvar koja može da pomogne opštem ekonomskom razvoju ovog regiona - poručio je Antufeev.

Nakon konferencije, učesnici će u naredna dva dana nastaviti rad u radionicama za razvoj proizvoda.

Izvor: Subotica.com
Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju" Konferencija "Dostupni izvori finansiranja i druge podrške za privrednike i početnike u poslovanju"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2500
Povezane teme

konferencija

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.