Komentara: 5
Pregleda: 4491
Foto

Koncerti svake subote u Muzičkom paviljonu na Paliću

21.06.2021. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Nastupom benda "Gordanov blues ghetto", sinoć je otvorena manifestacija "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" tokom koje će svake subote do kraja avgusta nastupati orkestri, muzičari i umetnici za posetioce Palića.
Koncerti svake subote u Muzičkom paviljonu na Paliću

Muzički paviljon je od svog osnivanja bio mesto malih promenadnih koncerata, s osnovnom namenom da doprinosi boljem ugođaju svih posetilaca Palića. Po rečima Balinta Pastora, predsednika Skupštine Subotice, Gradsko veće početkom 20. veka sklopilo je ugovor prema kojem je trinaest članova njegovog orkestra svakog dana tokom leta na ovom prostoru sviralo promenadnu muziku.

Kako bi se ova lepa tradicija ponovo vratila na Palić, preduzeće "Park Palić" je krajem maja uputilo poziv muzičarima i umetnicima da iskoriste ovaj prostor i tokom leta održe koncert za posetioce Palića.

Koncerti svake subote u Muzičkom paviljonu na Paliću- Uvek me raduje kada možemo da učinimo korak koji vodi ka vraćanju starog sjaja Palića. Na tome rade mnogi, svakog dana, a upravo jedan takav korak je i ovaj, jer ovom objektu vraćamo osnovnu namenu - rekao je Pastor na otvaranju manifestacije, podsetivši da je Muzički paviljon predat na upotrebu građanima istog dana, kada i Vodotoranj, Ženski štrand, Velika terasa i Gradska kuća u Subotici. - U više navrata sam govorio da treba da budemo zahvalni i zaposlenima dva preduzeća, to su "Park Palić" i "Palić-Ludaš", jer njihovim radom Palić izgleda ovako kako izgleda i zaista želimo da Palić bude jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji. Želim da izrazim zahvalnost i orkestrima, muzičarima i umetnicima koji su prihvatili poziv "Park Palića" i koji će do kraja avgusta svake subote svirati ovde, bez naknade, i tako činiti uslugu građanima Subotice, Palića, turistima i svima koji se ovde zateknu.

Prisutne je pozdravila i Valerija Denč, direktorka preduzeća "Park Palić", organizatora ove muzičke manifestacije, i poželela posetiocima da uživaju uz raznovrsan program različitih muzičkih žanrova koji će se održavati tokom leta.

Koncerti svake subote u Muzičkom paviljonu na PalićuKoncerti u Muzičkom paviljonu održavaće se svake subote do kraja avgusta od 18 časova, a kompletan program manifestacije možete pogledati u nastavku.

Program "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću"

  • 26. jun: Muzička škola Subotica i Muzička škola Novi Kneževac - klasična muzika.
  • 3. jul: Subotički duvački orkestar - klasična muzika.
  • 10. jul: Zlatna frula Vojvodine.
  • 17. jul: Bend "VIS Limunada" - šlageri 50-ih i 60-ih godina, uz podršku Fondacije "Danilo Kiš".
  • 24. jul: Subotički duvački orkestar - klasična muzika.
  • 31. jul: Kantautor Nikola Radonjić - rok.
  • 7. avgust: Kvartet "Pneuma" - džez, evergrin.
  • 21. avgust: "Panonski evergreen" - evergrin.
  • 28. avgust: Subotički duvački orkestar - klasična muzika.
Izvor: Subotica.com
Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću" Оtvaranje manifestacije "Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4491
Povezane teme

koncert

Park Palić

balint pastor

koncertna sezona

muzički paviljon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.