• Pregleda: 2693

Koncerti grupa "Zlatovez" i "Iskon" večeras u SKC "Sveti Sava"

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika organizatori praznovanja hramovne slave crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, a u sklopu Spasovdanskih svečanosti, saopštili su da će se večerašnji koncert grupa "Zlatovez" i "Iskon" umesto u porti Hrama održati u SKC "Sveti Sava" sa početkom u 19,30 časova.
Koncerti grupa "Zlatovez" i "Iskon" večeras u SKC "Sveti Sava"

Srpska pravoslavna crkva, eparhija Bačka, nizom kulturno umetničkog programa u sredu je počela obeležavanje hramovne slavu subotičke crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdanske svečanosti.

Posle sinoćnjeg bogosluženja u porti Svetovaznesenskog hrama održan je nastup horova SKC „Sveti Sava“, dečijeg hora SKC „Iskončići“, zatim crkvenog hora „Sveti Roman Melod“, dečijeg crkvenog hora „Sveti Roman Melod“, SKC „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole, a nastupio je i recitator Nebojša Živanović- Neca.

U prepodnevnom programu jučerašnjeg dana kroz grad je prošla svečana litija.

Program obeležavanja nastavlja se večeras sa etno večeri izvođenjem tradicionalne srpske muzike grupa "Zlatovez" iz Muzičke škole Subotica i grupe "Iskon", ali njihov nastup će umesto u porti Hrama kao što je bilo ranije najavljivazno, zbog loših vremenskih uslova biti održan u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" sa početkom u 19,30 časova.

U subotu u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće održano Veče duhovne muzike u kojem će učestvovati Crkveni hor „Sveti Georgije“ iz Bečeja, crkveni hor "Sv. Car Konstantin i Carica Jelena“ iz Sombora i crkveni hor "Sveti Roman Melod" iz Subotice. Početak je u 20 časova.

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedelju koncertom vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša. Koncert će biti održan u Velikoj većnici Gradske kuće, a početak je u 20 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.