Komentara: 0
Pregleda: 2510

Koncert Subotičkog duvačkog orkestra sutra u Velikoj većnici

24.04.2018. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Povodom 50 godina postojana, Subotički duvački orkestar održaće koncert klasične duvačke muzike sutra, 25. aprila, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Ulaz za sve zainteresovane sugrađane je besplatan.
Koncert Subotičkog duvačkog orkestra sutra u Velikoj većnici

Veliki koncert Subotičkog duvačkog orkestra tradicionalno se održava svake godine u aprilu, kao simboličan način za otvaranje nove duvačke sezone. Ove godine, koncert ima poseban značaj, jer je 2018. godina jubilarna 50. godina postojanja orkestra.

- Orkestar čine amaterski muzičari i učenici subotičke Muzičke škole, odnosno studenti muzičkih fakulteta u Beogradu i Novom Sadu. Kada su u pitanju gosti koncerta, kao i svake godine, u redovima gledalaca naći će se predstavnici drugih orkestara, kako iz naše zemlje, tako i inostranstva, odnosno iz Zrenjanina, Pančeva, Dimitrovgrada, Splita, Dunaujvaroša i Makoa - kaže Rita Liptak Angeleski, organizatorka koncerta.

Ovom prilikom, Subotički duvački orkestar izvodiće klasičnu duvačku muziku, te će publika biti u prilici da uživa u nekim od poznatih valcera, ali i marševa.

- S 19 numera, orkestar će zabavljati sve goste koncerta. Biće to fenomenalan koncert sa 50 muzičara, koji su u poslednjih nekoliko meseci uložili mnogo truda kako bi koncert bio ovako sadržajan i uspešan - dodaje Liptak Angeleski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2510

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

velika većnica

subotički duvački orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.