Komentara: 0
Pregleda: 2465

Koncert maturanata Muzičke škole večeras u Velikoj većnici

15.05.2018. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalni koncert maturanata Muzičke škole održaće se večeras u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Ulaz za sve zainteresovane sugrađane je slobodan.
Koncert maturanata Muzičke škole večeras u Velikoj većnici

Uz pratnju simfonijskog orkestra škole i pod dirigentskom palicom profesora Čabe Paška, najbolji maturanti sa odseka Klasične muzike Anita Balint (klavir), Draško Korać (saksofon), Miljana Konstadinović (klarinet), Nataša Vasić (sopran), Leontina Bošnjak (flauta) i Maja Nimčević (violina) predstaviće večeras deo svog maturskog rada subotičkoj publici.

- Repertoar je sastavljen u dogovoru sa orkestrom, a na njemu će se naći kompozicije iz različitih istorijskih epoha, kao i kompozicije savremenih autora, među kojima su čak dva živa srpska kompozitora, Ante Grgin i Ivan Jeftić. Kompozitor Ivan Jeftić će večeras prisustvovati koncertu, kako bi čuo naše maturante i izvođenje njegovog dela. Ovim koncertom, maturanti će predstaviti samo deo svog maturskog rada, dok će kompletan predstaviti u junu, u vidu solističkog koncerta - kaže Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole Subotica.

Koncert maturanata Muzičke škole večeras u Velikoj većnici

Prema njenim rečima, tradicija priređivanja završnog koncerta sa simfonijskim orkestrom duga je gotovo pola veka, od kako je jedna profesorica škole odlučila da sastavi orkestar.

- Interesantno je da veoma mali broj srednjih Muzičkih škola u Srbiji, ima ovakve simfonijske orkestre koji mogu da prate maturante, tako da su u drugim gradovima deca možda uskraćena da sviraju sa orkestrom, dok naši đaci imaju priliku da, pre nego što upišu Akademiju, odsviraju jedan koncert sa simfonijskim orkestrom - dodaje Nikolić.

Ove godine Muzička škola ispratiće ukupno 22 maturanta, a osim toga u septembru joj predstoji i proslava velikog jubileja, 150 godina Muzičke škole Subotica, kao najstarije na ovim prostorima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2465

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

muzička škola

maturanti

Simfonijski orkestak Muzičke škole

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.