Komentara: 17
Pregleda: 7620
Foto

Konačno dogovor prosvetara i grada

01.06.2015. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Posle pet godina sporenja, danas je između gradonačelnika Subotice, predstavnika subotičkog ogranka Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i Saveza samostalnih sindikata Subotice potpisan sporazum o naknadi putnih troškova za prosvetare. Oštećenim prosvetarima biće isplaćeno oko 16 miliona dinara.
Konačno dogovor prosvetara i grada

Podsetimo, onima koji su umesto mesečnih karti za putne troškove uzimali novac, grad je pre pet godina smanjio iznos sa 25 odsto. Svoje pravo da se isplati pun iznos u visini mesečne karte, prosvetari su potražili na Ustavnom sudu, koji je presudio u njihovu korist.

- Zadovoljni smo što smo posle pet godina borbe sa bivšim predstavnicima lokalne vlasti uspeli da dokažemo da smo bili u pravu i da su donete nezakonite odredbe zbog kojih su mnogi zaposleni u prosveti bili oštećeni - kaže Jelena Zejak, predsenica NSPRV. -  Razgovori su bilo korektni i uspeli smo da nađemo jedno racionalno rešenje i proračun koji će biti u okvirima zakona, a potpisani sporazum pravedan i održiv. Svi oni koji su bili oštećeni u poslednje tri godine dobiće novčanu nadoknadu u nerednih godinu dana. Imali smo razumevanja da nema dovoljno para da se odjednom isplati, već u ratama.

Konačno dogovor prosvetara i grada

Oštećenim prosvetarima iz gradske kase biće isplaćeno oko 16 miliona dinara, a sredstva će se obezbediti rebalansom budžeta, koji uskoro treba da se usvoji.

- Ustavni sud je stao na stranu prosvetara i imali smo dve mogućnosti - ili da osporavati odluke ili ćemo ući u dogovore, a mislim da treba da sarađujemo i u tom smislu ćemo rebalansom predvideti ova sredstva koja su potrebna da se radnicima nadoknadi ono što im se duguje od 2011. godine – objasnio je gradonačelnik Jene Maglai. - Sprečili smo više stotina sudskih postupaka i ubuduće želimo korektan odnos prema sindikatima i uvek smo otvoreni za dogovor sa njima.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti Potpisivanje sporazuma o isplati troškova prevoza zaposlenih u prosveti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7620
Povezane teme

jene maglai

potpisivanje sporazuma

zelena sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.