Komentara: 24
Pregleda: 3273

Komunisti: Omladina se dokazala

22.05.2014. u 15:07h
Izvor: RTV City
Poštovaoci tradicija SFR Jugoslavije i ove godine će na nekadašnji Dan mladosti 25.maja obići grob Josipa Broza, položiti cveće i odneti štafetu mladosti, nekadašnji simbol omladine. U ovim teškim trenucima za građane Srbije ističu da je omladina dokazala sposobnost i volju da se pomogne svojoj otadžbini pa da bi vlasti trebalo da ih angažuju preko radnih akcija da ponovo izgrade zemlju.
Komunisti: Omladina se dokazala

Sećanje na praznike iz doba SFRJ još uvek je živo, bar kod onih starijih koji su ih na pravi način iskusili. Dan mladosti je bio jedan od najvećih i okupljao je omladinu u sportske i kulturne manifestacije koje su za učesnike predstavljale čast. Danas su te tekovine uništene, omladinske organizacije su nestale ali katastrofalne poplave su iznedrile nešto što je pozitivno u našem društvu. To je entuzijazam omladine da se aktivira i pomogne u saniranju posledica i izgradnji svoje zemlje.

Blaško Gabrić, učesnik 10 radnih akcija, kaže da se pokazalo da u našem političkom sistemu politčke partije postoje radi sebe a ne radi naroda. Država je dovedena do prosjačkog štapa a radnici su degradirani. Aleksandra Vučića Gabrić vidi kao novog Tita smatrajući ga sposobnim da mobiliše veliki broj ljudi da učestvuju u obnovi zemlje. Akcenat bi morao biti na omladini koja je dokazala da nije lenja, kao što to neki govore, već nema mogućnost da se angažuje. Zato joj i treba posvetiti barem jedan dan kao praznik.

„Videli ste da se omladina cele Srbije digla na noge, na poziv da dođu da pomognu. Neki nisu hteli ni da spavaju, radili su po 24 časa, zato što treba da se spašava. Gospodine Vučiću organizujte omladinske radne akcije preko leta. Omladinci su voljni da se druže, da rade, kupite im radna odela, dajte im 8 sati rada, 8 sati druženja, 8 sati spavanja. Imaćemo besplatnu radnu snagu koja će naučiti da radom postiže sve.“ - izjavio Blaško Gabrić, predsednik Pokreta „4. Mini Jugoslavija“

„Na žalost što se ovo desilo, sad se uvidi da je naša omladina spremna u svakom trenutku za svoju domovinu da pomogne i da u svakom trenutku budu prisutni ako treba pomoći.“ - izjavio je Ištvan Jo  iz udruženja „Centar Tito“

Državu su uništili novi političari, dodaje Gabrić, birokratija je ugušila privredu a sadašnje poplave su pokazale svu aljkavost nadležnih jer bi šteta bila znatno manja da su bedemi, brane i kanali bili redovno održavani.

25.maj će u Mini Jugoslaviji biti obeležen od 9 do 12 časova bez kulturno-umetničkog programa i imaće humanitarni karakter. Gabrić je pozvao posetioce da donesu humanitarnu pomoć za najugroženije u poplavama i to u konzerviranoj hrani, vodi i higijenskom materijalu.

Za 25.maj pozivam sve Subotičane, dođite, Mini Jugoslavija vas sve čeka. Tamo se skupe sve narodnosti, tamo se svira od Vardara do Triglava. Tamo niko nikom ne smeta jer tako smo bili vaspitani. Onda smo bili prava braća, pravi drugovi, prave komšije. Pozivam vas da ponesete humanitarnu pomoć našim ljudima u Srbiji koji nemaju od čega da žive, koji su izgubili sve. Da li njihovom krivicom ili tuđom krivicom koji nisu radili svoj posao a primali su platu, to će se ispitati.“ - izjavio je Blaško Gabrić, predsednik Pokreta „4. Mini Jugoslavija“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 3273
Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

četvrta jugoslavija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.