• Pregleda: 13111

Komunalna policija 24 časa na terenu

Komunalna policija 24 časa na terenu

Komunalna policija u prvih dvadeset dana rada je primila preko 500 poziva od strane građana. Za sada se opominju prekršioci gradskih odluka, ali uskoro će biti podneto nekoliko prekršajnih prijava zbog kršenje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Građani od komunalne policije očekuju mnogo, a za sada Subotičani prijavljuju nepokošene javne površine pod ambrozijom, sakupljanje pasa lutalica, prodaju robe na ulici, buke iz ugostiteljskih objekata i slično.

Komunalna policija kontroliše narušavanje javnog reda i mira, kao i da li prodavci lubenica imaju odobrenje za zauzimanje površine za prodaju lubenica, letnjih bašti, zatim da li se poštuje nova gradska odluka o postavljanju reklama. U Štrosmajerovoj ulici jedna prodavnica je istakla reklamu na fasadu objekata na nepropisan način.

Prve prijave komunalni policajci su podneli protiv prodavaca lubenica koji nisu imali odobrenja. U Komunalnoj policiji kažu da je to bilo prvih par dana i da sada svi prodavaci lubenica imaju odobrenje za prodaju lubenica na pijačnim mestima.

Policija za sada samo izriče opomene, ali će ovih dana početi i kažnjavanje i podnošenje prijava sudiji za prekršaje. Najviše prijava ima za pse lutalice, buku i nepokošenje površine.

Komunalna policija je počela sa pre tri nedelje i 24 časa je na raspolaganju građanima. Rade u tri smene i za sada je zaposleno 20 komunalnih policajaca. Građani probleme mogu da prijave na broj telefona 626 988.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
gari Odgovori
Pogledajte komunalnu policajku kako je stala... to definitivno nije po PS-u ..... prekrštene noge i ruke!
stormwatch Odgovori
"Komunalna policija 24 časa na terenu" - jedino bih morali biti malo precizniji, mozda su 24h na kuglaskom, odbojkaskom, fudbalskom, koncertnom ili terenu neke druge namene...na onom terenu na kojem bi trebali da budu sigurno nisu 24h.
RADOVAN Odgovori
Svakako i ja ocekivam puno od komunalne policije,jer sada pokriva strikno uputstvo u domenu delokruga rada iste==a sto je do sada bilo svacije i nicije,odnosno-prelamale se nadleznosti i bilo je puno i praznih hodova...,nedovoljno rezultata...Evo i na ovom mestu skrecem paznju na jos bitniji problem:::a to je odgovoran,nekorumpiran (za sve prekrsioce istim arsinima...),pravo vremen,itd. odnos sudija za prekrsaje...Iz dosadasnjeg iskustva,bilo je dosta ispisanih prijava u raznim oblastima,i od svih postojeceih organa koji su ovlasceni za podnosenje istih...:::nazalost je bio selektivan prilaz i neazurnost ili nehat...,bilo kako klasifikovan...Zato,ako bude propusta u radu sudija za prekrsaje,nece imati ni ovaj organ--Komunalna policija rezultata...,ili ce biti izdegradirani da ce sve vise zazirati od obavljanja njihovih obaveza...
sloboda Odgovori
E videcete vi kakvo je zlo ta komunalna policija, samo polako,u novom sadu vec polako gubimo strpljenje od njihovog terora,jednostavno se takmice ko ce vise prijava da napise.Slazem se da treba da postoji neki red ali nismo mi nemacka ili francuska,vec u ovoj bedi jure babe koje prodaju lubenice i paradajiz. A zasto u jagodini nema komunalne policije? Pa palma zabranio,nece neko da mu terorise gradjane,svaka mu cast
poreski obveznik Odgovori
Dal su oni duzni da 24 casa patroliraju u sluzbenim kolima.MI svi placamo to trosenje goriva .To sve sve nova vozila sa klima uredjajima.razumem potrebu da su u svakom momentu dostupni na raspolaganju,ali to moze i bez vozikanja non stop po gradu.Da redovna policija nije vise bila nego sto jeste po svojim kafanama i radila svoj posao,mozda nam ni komunalna policiija ne bi trebala.
kata nimcevic Odgovori
mislila sam da ce komunalna policija resavati javno uznemiravanje kada im se obratis, a ono samo jos vise podstice uznemiravanje gradana
lale Odgovori
o svemu oni vode brigu, a u gundulićevoj se danonoćno pali kojekakva instalacija, ne bi li se do bakra došlo, prijava postoji, bili jednom po danu, opomenuli i otišli, a noću dimi li dimi, ali oni nemaju koga poslatri, bitno je da se uklone lubeničari, a ovi što unište pranje veša, zagađuju ono malo noćnog svežeg vazduha to ili nije bitno ili nisu nadležni, ili možda nisu obavešteni
varoščanin Odgovori
Kontroliše narušavanje javnog reda i mira ???? Ha ha ha zvao sam ih jer je svako drugo veče žurka u obližnjoj kući, ali oni tvrde da nisu nadležni za buku i galamu na ulici. Takođe sam i od kontakt centra dobio takvu informaciju. Predlažu neko merenje buke itd, ma smejurija.
Milan Odgovori
Predlog komunalnoj policiji: Sedite na bicikla i provozajte se subotičkim stazama za bicikla i vidićete na kakve prepreke će te naići. Predlažem da počnete vožnju ulicom Đure Đadovića.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.