Komentara: 9
Pregleda: 16852

Komunalna policija 24 časa na terenu

19.08.2011. u 17:43h
Izvor: RTV Yueco
Komunalna policija 24 časa na terenu

Komunalna policija u prvih dvadeset dana rada je primila preko 500 poziva od strane građana. Za sada se opominju prekršioci gradskih odluka, ali uskoro će biti podneto nekoliko prekršajnih prijava zbog kršenje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Građani od komunalne policije očekuju mnogo, a za sada Subotičani prijavljuju nepokošene javne površine pod ambrozijom, sakupljanje pasa lutalica, prodaju robe na ulici, buke iz ugostiteljskih objekata i slično.

Komunalna policija kontroliše narušavanje javnog reda i mira, kao i da li prodavci lubenica imaju odobrenje za zauzimanje površine za prodaju lubenica, letnjih bašti, zatim da li se poštuje nova gradska odluka o postavljanju reklama. U Štrosmajerovoj ulici jedna prodavnica je istakla reklamu na fasadu objekata na nepropisan način.

Prve prijave komunalni policajci su podneli protiv prodavaca lubenica koji nisu imali odobrenja. U Komunalnoj policiji kažu da je to bilo prvih par dana i da sada svi prodavaci lubenica imaju odobrenje za prodaju lubenica na pijačnim mestima.

Policija za sada samo izriče opomene, ali će ovih dana početi i kažnjavanje i podnošenje prijava sudiji za prekršaje. Najviše prijava ima za pse lutalice, buku i nepokošenje površine.

Komunalna policija je počela sa pre tri nedelje i 24 časa je na raspolaganju građanima. Rade u tri smene i za sada je zaposleno 20 komunalnih policajaca. Građani probleme mogu da prijave na broj telefona 626 988.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 16852

Povezane vesti

Povezane teme

komunalni problemi Subotica

komunalna inspekcija

komunalna policija

komunalni policajac

komunalni inspektor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.