Komentara: 60
Pregleda: 11561
Foto

Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice

26.10.2021. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Mnoge subotičke porodice su odabrale život na Makovoj sedmici zbog mira, prirode i čistog vazduha u ovom delu grada. Međutim, zbog farme svinja u Podgorskoj ulici, stanovnici okolnih ulica već duže vreme nemaju ništa od toga.
Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice

Već godinama neuspešno pokušavaju da stupe u kontakt sa vlasnikom farme, koji ne živi u njihovom kraju, već tu samo gradi objekte i drži životinje. Jednako dugo kucaju na vrata nadležnih inspekcija, koje nadležnost prebacuju jedni na druge. Ali, odgovora i rešenja nema.

Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice- Naše dvorište u Celjskoj ulici se graniči sa farmom i ja rečima ne mogu da opišem taj smrad koji se širi. Verujte, ne mogu dete da pustim napolje da se igra - priča nam Melinda Stanković sa devojčicom u naručju. - Bacaju otpad i uginule svinje, zatrovani su bunari. Ne koristimo tu vodu za piće, ali njome kuvamo, kupamo se. Širi se zaraza, svrake nadleću sa lešina, ovo je užasno i stvarno nas je strah. Čovek gradi farmu bez obzira na sve nas što ovde živimo.

Meštani tvrde da farma verovatno nije registrovana, jer kraj ne ispunjava potrebne infrastrukturne uslove.

Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice

- Svakodnevno mi dolazi unuk, u komšiluku ima dosta male dece koja moraju da odrastaju u ovakvim uslovima. Veš ne možemo da prostremo napolju od smrada i muva, sve se uvuče u njega. Kada vetar dune, to je strašno - dodaje komšinica Gordana Selma.

Građani su se žalili veterinarskoj i komunalnoj inspekciji, ali one, kako kažu, prebacuju loptu jedni drugima.

Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice

- Ovo je veliki problem u nekoliko okolnih ulica. Nazvao sam veterinarsku inspekciju, rekli su mi da nije u njihovoj nadležnosti, a komunalnu inspekciju i policiju nisam mogao da dobijem jer su bili na sastanku, niko mi se nije javio. Želim samo da se utvrdi čija je ovo nadležnost i da se problem reši, da se utvrdi da li ovde može da se gradi farma i pod kojim uslovima, da se pomogne ljudima - ističe Mirsad Nalić, predsednik Saveta MZ Makova sedmica. - Tražim od nadležnih da se ovaj problem reši na civilizovan način, jer nije normalno da ljudi ne mogu iz svojih kuća da izađu od smrada. Ko god da ima nadležnost, neka izađe na teren i reši problem.

Komšijske svinje zadaju muke stanovnicima Makove sedmice

Uginule životinje na farmi svinja na Makovoj sedmici (privatna arhiva)

Izvor: Subotica.com
Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja Građani Makove sedmice protiv farme svinja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 60
Pregleda: 11561
Povezane teme

mirsad nalić

farma svinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.