Komentara: 28
Pregleda: 6963

Kompletno imunizovano oko 20 odsto Subotičana, nastavlja se vakcinacija bez poziva

05.05.2021. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Kompletno imunizovano oko 20 odsto Subotičana, nastavlja se vakcinacija bez poziva

Tokom prošle nedelje i za prva dva dana ove sedmice, timovi Doma zdravlja koji su angažovani na punktovima za imunizaciju protiv virusa kovid-19, revakcinisali su 6.200 građana, dok je prvu dozu neke od četiri raspoložive vakcine primilo još 1.300 Subotičana.

- Do sada je podeljeno ukupno 60.000 doza neke od četiri vakcine, a ukupno je revakcinisano 27.000 građana, što čini 21 odsto ljudi na nivou grada koji su primili obe doze - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Kompletno imunizovano oko 20 odsto Subotičana, nastavlja se vakcinacija bez pozivaDo kraja nedelje u planu je revakcinacija građana "Fajzer-Biontek" vakcinom, koja će se pretežno odvijati u prepodnevnim časovima, zbog čega će centralni punkt u Novoj opštini biti potpuno rasterećen u popodnevnim časovima za one koji žele da se vakcinišu bez prethodnog zakazivanja. Kako objašnjava Beoković, svaki dan se javi oko 150 Subotičana koji žele da se vakcinišu bez poziva i to najviše "Sinofarm" ili "Fajzer-Biontek" vakcinom, a na raspolaganju su još i "Sputnjik V" i "AstraZeneka".

- Svaki dan radimo sa građanima koji se nisu prethodno prijavili preko "eUprave". Trenutno imamo na raspolaganju sve četiri vakcine i svi koji su raspoloženi mogu da se jave na centralni punkt u Novoj opštini od 8 do 20 časova. Angažovana su po tri tima u obe smene, ali smo zbog revakcinacija koje se odvijaju tokom prepodneva, dostupniji u popodnevnim časovima, kada nema gužvi ni čekanja - poručuje Beoković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 6963

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.