Komentara: 14
Pregleda: 4464

Kome koristi bankrot Fidelinke?

19.09.2011. u 02:37h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Kome koristi bankrot Fidelinke?

Predstavnici kompanije Mineco AG, koji su predali korigovani plan reorganizacije Fidelinke saopštili su juče da su iz medija saznali da je Ilona Stajić, predsednica Privrednog suda u Subotici donela odluku o odbijanju plana, čime je istovremeno uskratila pravo odboru poverilaca da se izjasni na ovu temu, prenosi "Danas".

- Veoma smo neprijatno iznenađeni ovom neočekivanom odlukom stečajnog sudije Stajić i njenom navodnom izjavom kojom se selektivno tumači proces od pokretanja stečaja do danas. Uložili smo napor i nismo štedeli sredstva na izradi rešenja za izlaz Fidelinke iz stečaja.

Angažovali smo konsultantske kuće i procenitelje i došli do kvalitetnog rešenja koje koristi svim stranama. Prema Zakonu o stečaju, taj plan je trebalo da razmotre poverioci - navodi se u saopštenju Mineco AG i tvrdi da je plan uzeo u obzir zaštitu svih poverilaca i postavio pretpostavke za oporavak Fidelinke. Ta firma je postavila pitanje u čijem je interesu bankrot, zašto su poverioci zaobiđeni u stečajnoj proceduri i najavila da će podneti žalbu Višem privrednom sudu.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4464
Povezane teme

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

fidelinka proizvodi

mineko

mineko ag

bankrot fidelinke

ilona stajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.