Komentara: 15
Pregleda: 7022

Komad plafona povredio dve učenice

21.02.2012. u 14:51h
Izvor: SuMedija
Komad plafona povredio dve učenice

Dve učenice drugog razreda Srednje medicinske škole, R. B. iz Bačkih vinograda i A. Z. iz Kanjiže, povređene su juče u popodnevnim časovima, kada se na njih obrušio deo plafona u učionici u novoizgrađenom krilu objekta. One su sa lakšim povredama glave, saniranim na Hitnom prijemu, puštene na kućno lečenje i ne nalaze se u životnoj opasnosti.

- Zvonilo je za kraj drugo časa i počeli smo da ustajemo jer je počinjao veliki odmor. Profesor je još uvek bio u učionici, kada se odjednom odvalio deo plafona i pao na moje dve drugarice koje su sedele u prvoj klupi. Bilo je zaista stravično, jer smo se uplašili da su posledice još gore. Obema im je curela krv iz glave, ali su bile svesne – priča jedna od drugarica, koja zajedno sa povređenim devojčicama pohađa smer zubnog asistenta.

Nesreća u Srednjoj medicinskoj školi nema veze sa vremenskim uslovima, odnosno snegom koji se topi, jer se oštećena učionica nalazi u prizemlju objekta. Reč je o novosagrađenom krilu škole, sa šest učionica, koje je otvoreno u januaru 2009. godine i čiju je izgradnju, sa 115 miliona dinara, finansirao Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

- Iako se sve desilo na početku velikog odmora, nastavnik je još bio u učionici i vrlo brzo je deci pružena prva pomoć. Zaista ništa nije ukazivalo na nesreću. Objekat je prekontrolisan pre početka nastave, zbog vremenskih uslova koji su vladali tokom minule dve sedmice, i nije bilo nikakve vlage, naročito u prizemlju. Jako sam razočarana zbog svega ovoga, pre svega zbog povređene dece, ali i zbog činjenice da se sve ovo dogodilo u novoizgrađenom delu škole, na koji smo bili ponosni – rekla je Edita Šoš, direktorica Srednje medicinske škole u Subotici.

Odmah nakon nesreće, škola je angažovala građevinskog inženjera kako bi prekontrolisao ostale prostorije. Utvrđeno je da i u holu postoji jedan deo plafona za koji je moguće da će se urušiti, pa je to uklonjeno, dok su ostale učionice bezbedne i u njima se jutros nastava nesmetano odvijala.

- Zatražila sam formiranje stručne građevinske komisije, koju če činiti predstavnici izvođača radova, projektant i nadzorni organ, kako bi se utvrdilo kako je moglo doći do ovog nemilog događaja – zaključila je Edita Šoš.

Deo Srednje medicinske škole, u kojem je došlo do nesreće, upotrebnu dozvolu dobio je u januaru 2009. godine, kada je izvršen tehnički prijem objekta vrednog 115 miliona dinara. Izvođač radova je bila subotička građevinska firma „Yumol“, koju je na tenderu izabrala komisija Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 7022
Povezane teme

medicinska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.