Komentara: 1
Pregleda: 1984
Foto

Kolo srpskih sestara donira školama 1.500 pari ženskih cipela

23.03.2023. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Kolo srpskih sestara donira školama 1.500 pari ženskih cipela

Zahvaljujući donaciji Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Kolo srpskih sestara u Subotici dobilo je 1.500 pari nove ženske obuće, koja će biti podeljena učenicama subotičkih osnovnih i srednjih škola kojima je pomoć neophodna.

- Ova donacija za nas je veliki podstrek i podrška našem radu da nastavimo putem čovekoljublja. Donacija će biti podeljena u 17 osnovnih i devet srednjih škola, a svaka ustanova će dobiti 48 pari cipela koje će podeliti svojim učenicama koje potiču iz socijlano ugroženih porodica – objašnjava Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara. – Prethodno smo kontaktirali škole, sve su izrazile želju da im se dodeli ova donacija, a one će ih potom podeliti svojim đacima. Škole imaju evidenciju đaka kojima je ova pomoć neophodna i verujemo da će donacija otići u prave ruke. Podela obuće subotičkim školama počinje danas, a po preuzimanju donacije, pomoć smo predale u tri škole u Beogradu koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

Kolo srpskih sestara donira školama 1.500 pari ženskih cipelaKolo srpskih sestara se zahvaljuje Vladi Srbije i Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine koje je prepoznalo njihov rad, dug više od tri decenije, kao i Crvenom krstu koji je obezbedio magacinski prostor za donaciju dok ne bude podeljena.

- Verujemo da će i ubuduće naši prijatelji i donatori nama pomagati i davati podršku. Da nema tih divnih i blagočestivih ljudi naše Kolo vrlo teško radilo. Zahvaljujući njima u našem gradu trajemo više od 30 godina, mislimo da smo ostavile trag našim humanitarnim misijama, našom brižnošću i iskrenošću prema svakom nevoljniku koji nam se obratio za pomoć – dodaje Mirjana. – Sve naše akcije pomažu našoj zajednici u užem i širem smislu i zato nam je važan svaki naš donator i prijatelj.

Kolo srpskih sestara donira školama 1.500 pari ženskih cipela

Kolo srpskih sestara u Subotici već osam godina realizuje pomoć u kući u seoskim sredinama Tavankutu i Žedniku, do sada je iškolovalo tri studentkinje, a sada pomažu studenta FTN sa prosekom 9.20, organizovalo brojne humanitarne predstave i događaje...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1984
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.