Komentara: 0
Pregleda: 2958

Kolika je prosečna plata?

16.12.2008. u 16:34h
<p>Iako je zvanična prosečna plata u Srbiji oko 34.000 dinara, Komunisti Subotice tvrde da prosečan subotičanin zarađuje od 14 do 20.000 dinara mesečno &scaron;to nije dovoljno ni da se podmire osnovni tro&scaron;kovi života.</p>
Kolika je prosečna plata?

Građani se stoga odlučuju za ulazak u političke partije kao osnov za dobar posao koji se pronalazi prevashodno kroz upravne odbore, javna preduzeća i banke. Odnos plata običnog radnika i rukovodilaca takvih preduzeća sada se kreće i do 1:35,3. Komunisti ove podatke i procene iznose u susret nadolazećoj svetskoj krizi.

Tim povodom Komunisti će organizovati prikupljanje potpisa građana koje će predati Skupštini Srbije i od nje tražiti izmenu zakona o privatizaciji koji ocenjuju kao veoma loš i jedan od uzroka što se veliki broj onih koji rade boje gladi.

U prilog tome navode trenutnu situaciju nekadašnjih hranitelja velikog broja subotičkih porodica – 29. novembra, Bratstva, Zorke i Agrokombinata.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2958
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.