• Pregleda: 2095

"Kolevka" osvojila tri medalje na Specijalnoj olimpijadi u Sarajevu

Sa Specijalne olimpijade, koja se od 5. do 8. oktobra održala u Sarajevu, korisnici Dnevnog boravka pri Domu za decu sa smetnjama "Kolevka" vratili su se sa tri osvojene medalje. Plivač, Ivan Đelmiš, okitio se zlatnom medaljom, Ivica Banja osvojio je bronzu u trčanju, dok je Erika Papišta u kuglanju takođe, osvojila bronzanu medalju.
"Kolevka" osvojila tri medalje na Specijalnoj olimpijadi u Sarajevu

Na Sportskim igrama "Oaze", u organizaciji Saveza specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, učestvovalo je 450 takmičara iz zemalja u regionu. Iako su se za učešće na ovako značajnom takmičenju, koje je sedmi put po redu održano za osobe sa intelektualnim poteškoćama, pripremali samo oko mesec dana, sva tri takmičara Doma "Kolevka" okitila su se medaljama.

- Ovog puta nismo imali dovoljno vremena za pripreme, ali je to na našu sreću i radost rezultiralo medaljama koje smo doneli. Ovo što sam rekla ne odnosi se samo na našeg zlatom okićenog mladića Ivana Đelmiša, on je zahvaljujući gospodinu Vladanu Konjeviću imao vrlo kvalitetne pripreme, tako da zlato jeste rezultat njegovog rada. Naš Ivica Banja, koji je osvojio bronzu pripremao se za takmičenje na terenu iza Dnevnog boravka u Banijskoj samo mesec dana. Dugujemo veliku zahvalnost gradskoj kuglani koja nam je dala prostor, bez njihove pomoći ne bi bilo ove treće medalje - objasnila je Danijela Andrašić iz Dnevnog boravka za odrasle u Banijskoj.

Pored zaposlenih u "Kolevci", u talenat i uspeh mladih Subotičana verovali su i predstavnici lokalne samouprave, pa su za učešće na takmičenju dobili podršku Grada. Kako Dnevni boravak za odrasle u Banijskoj ulici zbrinjava 41 korisnika, Subotica bi sledeće godine mogla imati više predstavnika na ovom takmičenju.

- Imali smo samo tri predstavnika, postoji mogućnost da sledeće godine odemo u nešto većem broju, u zavisnosti od mogućnosti. Sa tri učesnika u tri različite discipline, osvojili smo tri medalje. Đelmiš po običaju osvaja zlato i, posmatrajući sva takmičenja u ovoj kategoriji, imam osećaj da je Đelmiš u tri najbolja u čitavoj Evropi, osvajao je međunarodna takmičenja u Beogradu, a sad i u Sarajevu. Za ovo smo imali podršku Grada Subotica, pa su sredstva za ovo takmičenje obezbeđena iz budžeta grada, a upoznali smo ih i sa našim planovima, da želimo da nastavimo da učestvujemo na ovakvim takmičenjima - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma "Kolevka".

Boravak u Sarajevu korisnici su iskoristili i za druženje, sticanje novih prijatelja, obilazak planine Igman i znamenitosti grada na Miljacki.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.